Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Πάμε για 9 μέρες Βελιγράδι, Βιέννη, Σάλτσμπουργκ, Μόναχο, Bερόνα, Μέστρε και Βενετία;

Πρόγραμμα εκδρομής ΕΛΜΕ Κιλκίς
Ημερομηνία εκδρομής 6-14 Ιουλίου 2018
1η ημέρα: Κιλκίς – Βελιγράδι
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας. Μετά με τις σχετικές διαδικασίες στα σύνορα των Ευζώνων και τις σχετικές αγορές στα αφορολόγητα είδη, περνάμε το Νις και φθάνουμε στο Βελιγράδι. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Κνεζ Μιχαήλοβα.

2η ημέρα: Βελιγράδι – Βιέννη
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιήγηση μας στη Σέρβικη πρωτεύουσα. Θα δούμε το φρούριο Καλέμεγκνταν,και τα οχυρώματα από την εποχή της Αναγέννησης, θα δούμε επίσης τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου και τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό με τους τάφους των Σέρβων πριγκίπων του Οίκου Ομπρένοβιτς. Κατόπιν αναχωρούμε για την αυτοκρατορική Βιέννη.

3η ημέρα: Βιέννη
Θα δούμε τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σόνμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας.

4η ημέρα: Βιέννη – Σάλτσμπουργκ– Μόναχο
Μέσω των λιμνών Σαλτσκάμερκουτ με τα γραφικά τοπία, θα φτάσουμε στο κουκλίστικο Σάλτσμπουργκ. Εδώ θα θαυμάσουμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, το παλάτι Μιραμπέλ, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Αγ. Πέτρου.Αφού περιηγηθούμε στο πανέμορφο Σάλτσμπουργκ συνεχίζουμε για το Μόναχο.

5η ημέρα: Μόναχο – Νίμφενμπουργκ
Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την κεντρική πλατεία Μαρίενπλατς με το παλαιό και το επιβλητικό νέο δημαρχείο. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου και θα διασχίσουμε την Βικτουάλιενμαρκτ, μια ανοιχτή αγορά εδωδίμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Στην Προμενάντεπλατς θα δούμε τον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche) ο οποίος το 1828 παραχωρήθηκε από το Βασιλιά Λουδοβίκο Α’ στον Ελληνισμό της πόλεως. 


Συνεχίζουμε για την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου Βασιλιά της Βαυαρίας, όπου και το κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιαν Στράσσε, ο ακριβότερος δρόμος του Μονάχου, με καταστήματα επώνυμων σχεδιαστών καθώς και γκαλερί τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε το Κάστρο των Νυμφών (Nymphenburg), το μπαρόκ αυτό παλάτι του 17ου αιώνα που ήταν η θερινή κατοικία ηγεμόνων της Βαυαρίας.

6η ημέρα: Μόναχο – Bερόνα – Μέστρε
Αναχωρούμε για τη ρομαντική Βερόνα, τη πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα θαυμάσουμε τη Ρωμαική Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Ερμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται απο άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας.Κατόπιν συνεχίζουμε για το όμορφο προάστιο Μέστρε της ενδοχώρας Βενετίας που έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και φυσιογνωμία που χρονολογούνται από τους μεσαιωνικούς χρόνους. 

Το Μέστρε διαθέτει τα δικά του αξιοθέατα, που μπορεί να μη συγκρίνονται με τα ρομαντικά κανάλια της Βενετίας, αλλά είναι κι αυτά αξιόλογα, όπως ο πύργος του ρολογιού (Torre dell Orologio) και ο καθεδρικός ναός Duomo di San Lorenzo, που βρίσκονται στην πλατεία της πόλης, την Piazza Ferretto.

7η ημέρα: Βενετία
Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την ρομαντική πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια που ενώνονται με μικρές γέφυρες, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλατεία του Αγ. Μάρκου με την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των Στεναγμών και τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο.

8η ημέρα: Βενετία-Ανκόνα-Απόπλους για Ηγουμενίτσα
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα.Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

9η ημέρα: Ηγουμενίτσα-Κιλκίς
Αφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και άμεση αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

Οργάνωση: ΕΛΜΕ Κιλκίς
Πληρ. 6937881237

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.