Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Οι πεπεισμένοι


Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης 
Οι πεπεισμένοι (Θεατρικόν έργον εις πράξεις τρεις) 
Πρωταγωνιστούν: 
- Οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας, 
- Οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και 
- Οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που παραμένουν μέχρι και σήμερα στο ΠΑΣΟΚ 

ΠΡΑΞΙΣ 1η
(Σκηνικό: Ελλάδα 1991. Κυβέρνηση Ν. Δ. Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης)

Το σκάνδαλο Κοσκωτά μολύνει την ατμόσφαιρα. Παραπέμπονται σε ειδικό δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και τα μεγαλοστελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας κτλ. Οι νεοδημοκράτες οπαδοί είναι πεπεισμένοι ότι οι κατηγορούμενοι ‘’τα πήραν’’. Οι πασοκτσήδες είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για σκευωρία. Μάχες στα καφενεία.

ΠΡΑΞΙΣ 2η
(Σκηνικό: Ελλάδα δεκαετία 2000-2010. Διάφορες κυβερνήσεις)

Σκάνδαλα Τσοχατζόπουλου, Τσουκάτου, Γιάννου Παπαντωνίου. Οι νεοδημοκράτες συνεχίζουν να είναι πεπεισμένοι ότι οι κατηγορούμενοι ‘’τα πήραν’’ και οι πασοκτσήδες συνεχίζουν να μιλούν για σκευωρίες. Μάχες στα καφενεία.

ΠΡΑΞΙΣ 3η
(Σκηνικό: Ελλάδα 2018-Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Σκάνδαλο Novartis. Κατηγορούνται ανάμεσα σε άλλους και μεγαλοστελέχη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου). Οι πρώην πασοκτσήδες που είναι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που το 1991 ήταν πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για σκευωρία, είναι τώρα πεπεισμένοι ότι οι κατηγορούμενοι ‘’τα πήραν’’. Οι νεοδημοκράτες είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για σκευωρία. Για σκευωρία μιλούν και οι πασοκτσήδες που παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ. Μάχες στα καφενεία.

Αργά αργά η κουρτίνα κλείνει και από τα μεγάφωνα ακούγεται ο λόγος του φιλόσοφου της αμφιβολίας Ρενέ Ντεκάρτ (εξελληνισμένο όνομα: Καρτέσιος): ‘’Σκέφτομαι άρα υπάρχω’’.

Α Υ Λ Α Ι Α

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Στο παραπάνω θεατρικό έργο, πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν δύο σταθερές,

α) οι μάχες στα καφενεία ανάμεσα σε ‘’πεπεισμένους’’ διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων και

β) οι πασοκτσήδες που παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ. Δεν αλλάζουν απόψεις αυτοί. Σ’ όλες τις εποχές είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για σκευωρία. Λέτε να φταίει το γεγονός ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο τα τελευταία τριάντα χρόνια στο οποίο να μην είναι αναμεμειγμένοι (δίκαια ή άδικα) κάποιοι μεγαλόσχημοι του ΠΑΣΟΚ;

(* Το κείμενο είναι καθαρά χιουμοριστικό. Δεν θέλω κατεβασμένα μούτρα από τους φίλους μου πασοκτσήδες. Απλά τους συνιστώ ταπεινά να κάνουν μια δεύτερη ανάγνωση με χιουμοριστική διάθεση. Ευχαριστώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου