Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τo Shopping φέρνει τουρίστες στο Μέτσιγκεν! - Γιατί όχι και στο Κιλκίς;

Μόλις πριν από λίγες ημέρες γράψαμε στη Γνώμη για μια πρωτοποριακή πρόταση ώστε το Κιλκίς να μετατραπεί σε "εκπτωτική πόλη". Μήπως και καταφέρει να αναβαθμίσει την υποτονική εμπορική κίνηση. Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό site στην Ελλάδα τα Omorfa taxidia έγραψε χθες ένα άρθρο σχετικά με την πόλη Μέτσιγκεν στη Γερμανία, η οποία ήδη υλοποιεί με εξαιρετική επιτυχία αυτή την πρόταση!

"Το Μέτσινγκεν ( Metzingen ) είναι μια τυπική Γερμανική μικρή πόλη είκοσι χιλιάδων περίπου κατοίκων, η οποία βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης και σε απόσταση περίπου τριάντα χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Στουτγάρδης. 

Το Μέτσινγκεν ήταν μια σχετικά αδιάφορη τουριστικά πόλη, ενώ γίνονται κάποιες αναφορές περισσότερο σχετικά με την ανάπτυξη της υφαντουργίας στην περιοχή κατά τη βιομηχανική επανάσταση. 

Κι αν μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα «εκπτωτικά χωριά» ή αλλιώς Outlet Village, το Μέτσινγκεν ονομάζεται σήμερα και Outletcity, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες καταναλωτές τόσο από τη Γερμανία όσο και από γειτονικές χώρες. 

Όλα άλλαξαν σε αυτή την πόλη, όταν η εταιρεία Hugo Boss άνοιξε ένα εκπτωτικό κατάστημα. Αργότερα την ιδέα μιμήθηκαν πολλές ακόμη επώνυμες εμπορικές φίρμες, με αποτέλεσμα η πόλη να χαρακτηρίζεται σήμερα όλη "εκπτωτική"! 

Η διαφορά της με τα άλλα εκπτωτικά χωριά του κόσμου, είναι πως στο Μέτσινγκεν τα καταστήματα είναι μέσα στην ίδια την πόλη και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος. 

Η πόλη ζει και αναπτύσσεται τουριστικά λόγω αυτών των καταστημάτων, ενώ πραγματοποιούνται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως πρόσφατα που οι φιναλίστ των καλλιστείων της Miss Germany 2017 επισκέφτηκαν το Outlet-City Metzingen."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.