Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ημερίδα για τα «Κόκκινα Δάνεια» από το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ημερίδα με θέμα «Κόκκινα Δάνεια» διοργάνωσε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γραμματέας ιδιωτικού χρέους κ.Φώτης Κουρμούσης, τον οποίο υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος Παύλος Τονικίδης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και του επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα μας.

Στην τρίωρη παρουσία του ο κ. Κουρμούσης, εξήγησε την πορεία του νέου νόμου που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ρύθμισης των συνολικών οφειλών των βιώσιμων επιχειρήσεων με όλους του πιστωτές είτε πρόκειται για τον ιδιωτικό τομέα είτε για το δημόσιο. 

Στόχος του όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι “Η θέσπιση ακόμη πιο απλουστευμένων διαδικασιών για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μέσω της διευθέτησης ή ακόμη και της απομείωσης των χρεών τους. 

Όπως γνωρίζουμε ο νέος νόμος συμβάλλει αφενός στην εξυγίανση των επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν ξανά και να επιβιώσουν διασφαλίζοντας θέσεις εργασίας και αφετέρου στην τόνωση της ελληνικής,οικονομίας”. 

Επιπλέον ο κ. Κουρμούσης τόνισε τη συμβολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς, σχετικά με παλαιότερη πρόταση βελτίωσης των όρων του εξωδικαστικού συμβιβασμού και την κατανόησή τους από τους εκπροσώπους των θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.