Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Πετυχημένη η εκδήλωση «Οι Προκλήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η Αγροτική Επιχειρηματικότητα»


Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η πολύ-επίπεδη εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ και το Κέντρο Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στην Αίθουσα “B. Σεργιαννίδης”. 

Σκοπός της εκδήλωσης με κεντρικό μήνυμα «Οι Προκλήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η Αγροτική Επιχειρηματικότητα» ήταν η ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στον αγροτικό τομέα και απευθυνόταν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών του αγροδιατροφικού τομέα από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, κοινό το οποίο ανταποκρίθηκε δυναμικά με την πολυπληθή παρουσία του.

Την εκδήλωση προλόγισε ο ΑΝΤ/ΔΡΟΣ του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Σιωνίδης Κωνσταντίνος που ανακοίνωσε τη δημιουργία Αγροτικού Τμήματος στο Επιμελητήριο Κιλκίς σαν συνέχεια, της δημιουργίας Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου Αγροδιατροφικών Προϊόντων (e-Auction Market) με σκοπό να υποστηριχθούν τα τοπικά γεωργικά-κτηνοτροφικά προϊόντα και να διευκολυνθεί η μετάβαση από τις παραδοσιακές στρατηγικές πωλήσεων και προώθησης στις σύγχρονες τεχνικές.

Το θεσμικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό ανέπτυξε ο κ. Γεώργιος Ηλιάδης, Διευθυντής του Επιμελητηρίου Κιλκίς θέτοντας σαν προτεραιότητα την προώθηση και δικτύωση των παραγωγών του Νομού, την οργάνωση, παροχή εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας στο πρωτογενή τομέα του νομού Κιλκίς.

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στους άξονες ανάπτυξης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στο τρέχον Πρόγραμμα Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Ακολούθως, ο κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Συντονιστής προγράμματος LEADER & Σύμβουλος Ανάπτυξης και Ποιότητας, Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Α.Ε. Ο.Τ. ανέπτυξε στην ομιλία του και στη μετέπειτα δευτερολογία του την αναπτυξιακή διάσταση της Επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο μέσα από το πρόγραμμα LEADER και το ρόλο της ΑΝΚΙ στην προσπάθεια μετάλλαξης του νομού Κιλκίς σε τόπο υπεροχής ώστε να κατέχει διαρκώς μια πλήρως ανταγωνιστική θέση στο περιφερειακό, εθνικό και διεθνές περιβάλλον

Ο κ. Ευάγγελος Χατζηβαρύτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Κτήματος Χατζηβαρύτης τόνισε και αιτιολόγησε πως η προστιθέμενη αξία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης δεν πρέπει να σταματά στο γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά να αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία εισόδου των ποιοτικών προϊόντων του Νομού στις πολύπλοκες και απαιτητικές σύγχρονες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Στη συνέχεια η κα. Σύλβια Σαμολαδά ψυχή της ένωσης «8 Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου» μίλησε για την αγάπη των 8 γυναικών για το φρέσκο γάλα και το μυστικό για το άνοιγμα νέων αγορών που συνοψίζεται στη δημιουργία ενός προϊόντος με αγνότητα στη σύνθεσή του, σεβασμό στην τυποποίησή του και φυσικά νοστιμότατο βασισμένο στις αξίες της αυθεντικότητας, της ειλικρίνειας και της αφοσίωσης στην δουλειά.

Ο κ. Ιωάννης Κεχαΐδης Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδιωτικού Κέντρου

Εξυπηρέτησης Πολιτών - Λογιστικό Γραφείο ΚΕΧΑΪΔΟΥ εστίασε στα βήματα σχεδιασμού και ορθής υλοποίησης των Σχεδίων αγροτικών βελτιώσεων και τόνισε πως η ορθή μεταποίηση αγροτικών προϊόντων αποτελεί μονόδρομο για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους παραγωγούς του αγροδιατροφικού τομέα.

Τέλος ο κ. Δημήτριος Κατσαρέλλος, Υπεύθυνος του Γραφείου microSTARS στο Κιλκίς και στέλεχος του ΚΕΠΑ, παρουσίασε στους συμμετέχοντες το πλήρες φάσμα των παρεχομένων δράσεων από το Κέντρο Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, δίνοντας βαρύτητα στις χορηγήσεις μικροπιστώσεων στο πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας και προέτρεψε τους συμμετέχοντες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.microstars.gr και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης δανείου για αγορά αγροτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης, Οικονομολόγος, Δημοσιογράφος του Euro Channel.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.