Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Τονικίδης: "ΑΕΠΙ τέλος - Επιτέλους πλήρης δικαίωση του αγώνα μας"

Υπογράφει ο Παύλος Τονικίδης
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς
Ο αγώνας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που ξεκίνησε το 2013 ήταν συνεχής, επίπονος, δίκαιος με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις και συνέβαλε να ξεκινήσει ο Εθνικός Διάλογος φτάνοντας μέχρι σήμερα μετά από συγκλονιστικές και ραγδαίες εξελίξεις στο τέλος του. 

Κατόρθωσε να πείσει αρκετούς υπουργούς με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις και θεωρούμε ότι συνέβαλε τα μέγιστα να μπουν επιτέλους ορκωτοί λογιστές. Το πόρισμα το οποίο εξήχθη από τούς ορκωτούς λογιστές είχε συγκλονιστικές αποκαλύψεις που αποκάλυπταν ένα τεράστιο σκάνδαλο σε βάρος χρηστών και δικαιούχων.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) συνάντησε σε όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή σφοδρή αντίδραση. Αντιμετώπισε με πείσμα όλο αυτό το εχθρικό κλίμα με νόμιμες διαδικασίες κάνοντας νομικές παρεμβάσεις, αλλά και δίκαιες προτάσεις. 

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, αλλά και προβλέψιμες οι παρεμβάσεις της δίωξης οικονομικού εγκλήματος και η έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές ήταν εξονυχιστικές.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα στο Διοικητικό Συμβούλιο στη ΑΕΠΙ Α.Ε., χθες αργά το βράδυ το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από σύσκεψη των Σωματείων δημιουργών, αποφάσισε την ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ Α.Ε. 

Αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για ανάκληση της άδειας, εδώ και δύο χρόνια, μετά την «έξυπνη» απόφαση της ΑΕΠΙ να κλείσει την εταιρεία και να τη μεταφέρει στην Κύπρο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ως Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης και Υλοποίησης θεμάτων Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ, αισθάνομαι δικαιωμένος αλλά και υπερήφανος για την έκβαση ενός επίπονου αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί για την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου που ταλαιπώρησε χιλιάδες μέλη μας (χρήστες και δικαιούχους).

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο για την εμπιστοσύνη και την στήριξη, καθώς και όλους τους συνάδελφους της ΚΕΕΕ.

Για κάθε εξέλιξη που θα υπάρξει στο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων το επόμενο διάστημα θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση προκειμένου να διαχέονται όλες οι εξελίξεις στα μέλη του Επιμελητηρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου