Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Κιλκίς: Έκθεση ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Χρήστου Τσιλιγκερίδη

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κιλκισιώτη εικαστικού, Χρήστου Τσιλιγκερίδη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Τίτλος της έκθεσης “Αέναο Φως” με έργα που προσπέρασαν τη ρεαλιστική ζωγραφική και μέσα από τον ιμπρεσιονισμό και την ανεικονική ζωγραφική βρέθηκαν στον κυβισμό.

Ο Χρήστος Τσιλιγκερίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς, γόνος ποντιακής οικογένειας, παντρεμένος με τη Σταυρούλα Ματίδου και έχει 2 παιδιά.

Η ενασχόληση του με τη ζωγραφική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, με αφετηρία τη ρεαλιστική τέχνη και έργα παραστατικά, απλά και κατανοητά από την πρώτη ματιά. Κατόπιν πέρασε στον ιμπρεσιονισμό που καταργεί την συμβατική προοπτική και με την ανατολή της νέας χιλιετίας ξεκίνησε να ερευνά την ανεικονική ζωγραφική.

Ελεύθερος και αυτόνομος ζωγράφος με πηγαίο πάθος, βρέθηκε σταδιακά, στον κυβισμό. Με τρίγωνα, τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και ρόμβους, εμπνεύσθηκε έργα, με σκηνές και μορφές της καθημερινότητας.

Σήμερα συνεχίζει την εικαστική δράση του και δηλώνει ότι καμμία αγωνιώδης φωνή της εποχής, καμμία άναρθρη κραυγή της κρίσης δε σταματά το ταξίδι του προς το όνειρο, αντίθετα βλέπει το αβέβαιο μέλλον με αισιοδοξία προσμένοντας ένα καλύτερο αύριο.

Στην έκθεση συμμετέχει με έργα- έκλπηξη ο μικρός Χρήστος Κουτσουρίδης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 14 έως τις 31 Μαρτίου 2018, και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά (εκτός σαββατοκύριακου) 5:00-8:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.