Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΝΗΡΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Γιορτάζοντας 16 χρόνια στην πρόληψη

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων λειτουργίας του στο Νομό Κιλκίς σας προσκαλεί στην παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το βέλος που δεν πληγώνει». 


Το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου ζωντανεύει στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου για παιδιά από το 2010 και δημιουργεί παραστάσεις υψηλής αισθητικής, χρησιμοποιώντας πρωτότυπους θεατρικούς κώδικες.

Τρεις φίλοι διχάζονται όταν δύο από αυτούς – με στόχο το προσωπικό τους κέρδος – δεν διστάζουν να εξαπατήσουν το λαό του βασιλείου επινοώντας μια ιστορία για έναν δράκο ατραξιόν που δήθεν ζει στον τόπο τους. Το σχέδιό τους πετυχαίνει! Τουρίστες από παντού συρρέουν στο βασίλειο για να δουν τον δράκο. Θα καταφέρει ο τρίτος φίλος να αποκαλύψει την απάτη; Τι θα συμβεί όταν εμφανιστεί ένας αληθινός δράκος; Η απληστία θα υπερισχύσει;

Μια ξεχωριστή παράσταση για παιδιά 4-12 ετών με χιούμορ, έντονη δράση, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, μουσική, χορό, μάχες, δράκους και πολλές εκπλήξεις!

Το έργο -επίκαιρο όσο ποτέ- θα προβληματίσει τα παιδιά γύρω από τη σημασία ορισμένων ηθικών αξιών, όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, η φιλία και η προσφορά δίχως ανταπόδοση, έννοιες, οι οποίες στις μέρες μας τείνουν να χάσουν τη σημασία τους, δίνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι το «καλό» θα νικήσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Διασκευή-σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη, Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου, Σκηνικά-κοστούμια: Βάγια Παρασκευά, Χορογραφίες: Ιωάννα Ταμπαξή. Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Παναγιώτης Γαβρέλας, Σοφία Τσινάρη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο στο Κιλκίς και την Τρίτη 20 Μαρτίου, ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γουμένισσα.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.