Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Ημερίδα Ενημέρωσης του Κέντρου Κοινότητας στην Δημοτική Ενότητα Πολυκάστρου

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα ενημέρωσης των κατοίκων και των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου στο Κέντρο Πολιτισμού & Πληροφόρησης για τους στόχους, τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας.

Κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παιονίας κος Γκουντενούδης τονίζοντας το πόσο μπορεί να συμβάλλει το Κέντρο Κοινότητας στην υποστήριξη όλων των κατοίκων και κυρίως στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Εθελοντισμού κος Καραγιαννόπουλος αναδεικνύοντας τον καθοριστικής σημασίας ρόλο του Κέντρου Κοινότητας όπου σε συνδυασμό με το Αυτοτελές Τμήμα θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην τοπική κοινωνία για θέματα που αφορούν την κοινωνικά προστασία και κοινωνική φροντίδα.

Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση των σκοπών και των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας από τα στελέχη της δομής, τονίζοντας τις βασικές αρχές της δομής που αποτελούν το απόρρητο και η μη διάκριση. Παράλληλα, τα στελέχη της δομής απηύθυναν κάλεσμα σε τοπικούς φορείς και υπηρεσίες για συνεργασία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μιχαηλία Καραμισάκη, οι Αντιδήμαρχοι Γεώργιος Φράγκος και Θεόδωρος Απουσίδης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σόνια Συμεωνίδου , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Αδαμόπουλος και Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη , πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και ο κ. Γιάννης Αλίρης εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας πρόνοιας, πολιτικός προϊστάμενος αυτών των δομών.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την νεοσύστατη κοινωνική δομή του Δήμου Παιονίας και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν στις Δημοτικές Ενότητες της Αξιούπολης, της Γουμένισσας και του Ευρωπού.

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας βρίσκεται στην Αξιούπολη (Πλατεία Παύλου Μελά 1). Πληροφορίες: Βαγιάτης Κωνσταντίνος. Τηλ: 23430-33151 Fax:23430-33159 e-mail: kentro_koinotitas@paionia.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου