Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Θεσσαλονίκη: Αναστασία Μουτσάτσου και Γιώτα Νέγκα - "Πρόσεξε τι θα πεις..."

Μια μουσική παράσταση που διοργανώνει την το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών 2018. Την μουσική παράσταση θα μας παρουσιάσουν οι δύο καλλιτέχνιδες (αν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο τι θα πούν…), η Αναστασία Μουτσάτσου και η Γιώτα Νέγκα, στις 14 Μάρτη στο Mylos- club στη Θεσσαλονίκη και ώρα 21:00 (ώρα προσέλευσης 8.30μμ).

Η σθεναρή τους, διαφωνία εξελίσσεται στην διάρκεια των συναντήσεων τους, για το στήσιμο αυτής της παράστασης- παρόλο που συνεργάζονται πρώτη φορά και θάπρεπε να κρατούν και λίγο τα προσχήματα - μιας και οι απόψεις τους διαφέρουν για το αν τα τραγούδια πρέπει να παροτρύνουν το γυναικείο φύλο στην υποταγή προς το ανδρικό, αν πρέπει να προάγουν την ισότητα, μέρα που είναι, ή αν τραγουδάμε ό,τι μας κάνει κέφι και «τσιμέντο να γίνει». 


Στο τελευταίο συμφωνούν και οι μουσικοί, Γιώργος και Μαρίνα Τσοκάνη (πιάνα και πολλά πλήκτρα) και ο Νίκος Κατσίκης, μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, λαγούτο και ότι έχει χορδές γενικώς.

To K.E.Θ.Ι., όπως έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, έχει τον τρόπο του να συμβάλλει δημιουργικά και διεξοδικά σ' αυτή τη "διαφωνία", για να κάνει και αυτή την δημόσια εκδήλωση να είναι άλλο ένα μικρό βήμα για μια κοινωνία ισότητας και αξιοπρέπειας, χωρίς έμφυλες διακρίσεις και στερεότυπα.

Σας περιμένουμε και αγωνιούμε για τη κατάληξη, αν και οι καλλιτέχνες/ιδες όπως όλοι και όλες γνωρίζουμε, καταλήγουν πάντα στη σκηνή αγαπημένοι/ες ανεξάρτητα από διαφωνίες και αυτό βγαίνει στο κοινό…

Η παράσταση θα είναι δωρεάν για τις/τους προσκεκλημένες/ους και τις/τους φίλες/ους του Κ.Ε.Θ.Ι., που όμως θα μπορούσαν να συμβάλλουν στα έξοδα της παράστασης με το ποτό τους.

Σπεύσατε για έγκαιρες δηλώσεις συμμετοχής για τη Θεσσαλονίκη, στο τηλέφωνο του Κ.Ε.Θ.Ι. 210-3898004 (κα Κατερίνα Κατσώρη, καθημερινά 10.00 - 15.00), καθώς επίσης και στο "Μύλος Club", Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή "Σφαγεία", τηλ. 2310-510081 & 6949950530.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου