Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Δημάκη: "Η Μακεδονία του Αλεξάνδρου η χώρα είναι μια και είναι Ελληνική"

Την ανάγκη για σεβασμό όλων στην ελληνικότητα της Μακεδονίας εκφράζει σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς, Άννα Δημάκη. Παράλληλα, στην ίδια επιστολή, καυτηριάζει και τη στάση όλων εκείνων που υποβάθμισαν το πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.


Η επιστολή

"Αγαπητοί συνάδελφοι

Γαλουχημένη μέσα από τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης από τα 10 μου έτη αλλά και στην συνέχεια, υπηρετώντας την μέσα από την πολυετή θητεία μου ως προέδρου πολιτιστικού συλλόγου αλλά και τώρα από την θέση της δημοτικής συμβούλου, με παρρησία και καμάρι, νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ με κάθε κόστος μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια, ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική. 


Η μεγαλειώδης και συγκινητική συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, οι εικόνες των παιδιών και των ηλικιωμένων που αντίκρισα με τις σημαίες στα χέρια, χάραξαν για πάντα το γαλανόλευκο χρώμα στη συνείδησή μου. 

Για όλους αυτούς που αποφάσισαν θρασύτατα και δόλια να συκοφαντήσουν και να θάψουν τον αγώνα μας, εμποδίζοντας πολλούς από εμάς να φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη για να φωνάξουμε, να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για την Μακεδονία μας, για όλους αυτούς που μας εμπόδισαν να μεταδώσουμε διαδικτυακά την μαζική και αγωνιστική αυτή συμμετοχή, με κάνει πραγματικά να γελάω αλλά παράλληλα ενδυναμώνει το πείσμα, το πάθος αλλά και την ταυτότητα μου. 

Κανένας δεν είναι λιγότερο πατριώτης από τον άλλο, απλά κάποιοι σεβόμαστε περισσότερο από κάποιους άλλους το αίμα που έχυσαν οι παππούδες μας, τα χώματα που κρύβουν σε κάθε βήμα μας τα λείψανα τους! 

Και αυτό δεν είναι φασισμός, είναι τα ιερά και όσιά μας, είναι το έθνος και η πατρίδα μας, είναι η θρησκεία και η πίστη μας, είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας! 

Κανείς δεν μπορεί να θάψει την ιστορία μας. Κι απέναντι σε όλους αυτούς που το επιδιώκουν, ο δήμος Κιλκίς, ο ακριτικός αυτός δήμος που χρόνια τώρα φυλά Θερμοπύλες, δίνει και πρέπει να δίνει βροντερό παρών και να αντιστέκεται! 

Μέσα σε αυτή την αίθουσα, από το έδρανο της δημοτικής συμβούλου Κιλκίς φωνάζω για να ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα ότι η Μακεδονία του Αλεξάνδρου η χώρα είναι μια και είναι Ελληνική. 

Με εκτίμηση 
Δημάκη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.