Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής των παιδικών εικαστικών εργαστηρίων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Τα εγκαίνια της καθιερωμένης έκθεσης ζωγραφικής των παιδικών εικαστικών εργαστηρίων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00, στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» του φορέα.

Πρόκειται για μια έκθεση παιδικών έργων, στην οποία το χρώμα, η σύνθεση, οι φόρμες ξεδιπλώνονται σε ένα παιχνίδισμα κίνησης και έκφρασης. 


Τα απεικονιστικά στοιχεία μέσα σε μια πλημμύρα χρωματικής πανδαισίας αποκτούν υπόσταση και αναδεικνύουν το προσωπικό ύφος του κάθε μικρού καλλιτέχνη. 

Σκέψεις, αντιλήψεις, συναισθήματα μετουσιώνονται σε μια γραφή προσωπική και ιδιαίτερη, στην οποία ο εσωτερικός κόσμος των παιδιών αντανακλάται με τρόπο μαγικό! Κατά μια έννοια η επιφάνεια του χαρτιού λειτουργεί ως περιβάλλον, στο οποίο το σχέδιο αποκτάει «πρόσωπο»! 

Ο τρόπος με τον οποίο συνενώνονται τα διαφορετικά στοιχεία μέσα στις συνθέσεις τους, εγκαθιστά μια επικοινωνιακή σχέση μεταξύ των παιδιών και των υλικών την ώρα της ζωγραφικής πράξης, με σκοπό την ολοκλήρωση του νοήματος στην σκέψη και στην ψυχή τους.

Οι υπεύθυνοι δάσκαλοι των τμημάτων είναι οι Νικόλας Μπλιάτκας, Κυριακή Βέλκου και Χρυσομαλλάρη Άννα.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, ενώ στους διακριθέντες μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ θα απονεμηθούν τα τιμητικά διπλώματα από τον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής NOVA ZAGORA της Βουλγαρίας.

Επίσης, στην έκθεση όπως κάθε χρόνο, θα φιλοξενούνται και έργα παιδιών από όλον τον κόσμο στο πλαίσιο του παραπάνω Διαγωνισμού.

Τα σχολεία μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση μετά από επικοινωνία στο τηλέφωνο 6977356245.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου 2018. Ώρες λειτουργίας: 18:00- 19:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου