Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Προσφυγή Κώστα Παπαδόπουλου για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Κιλκίς

Προσφυγή κατά της 404/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, που αφορά στη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ, κατέθεσε στον ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Κιλκίς Κώστας Παπαδόπουλος.


Σημειώνεται ότι, με την εν λόγω απόφαση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς διαφορετικό τιμολόγιο χρέωσης ανά κυβικό μέτρο νερού για τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς και διαφορετικό για τους οικισμούς των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων. 

Επίσης, με την προαναφερόμενη απόφαση εκτός από το διαφορετικό τιμολόγιο χρέωσης, εγκρίθηκε και διαφορετική κλιμάκωση τιμολόγησης ανάλογα με την κατανάλωση για τους οικισμούς της Δ.Ε. Κιλκίς και των οικισμών των υπόλοιπων Δ.Ε.

Αυτό όμως που ισχύει με το Ν. 4483/2017 είναι η εφαρμογή κοινού τιμολογίου χρέωσης για όλους τους καταναλωτές του Δήμου Κιλκίς, χωρίς διάκριση ανάλογα με τον οικισμό που διαμένουν.

Ο πρ. Αντιδήμαρχος Κιλκίς όπως αναφέρει, έχοντας έννομο συμφέρον, ως δημότης και κάτοικος της πόλεως Κιλκίς καταγγέλλει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς αυτή «αντιβαίνει το συνταγματικό δικαίωμα στην αρχή της ανταποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης καθότι συνιστά διακριτική μεταχείριση των πολιτών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.