Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Δράσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 συνδιοργάνωσε με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την παρουσία θεατρικής παράστασης από τους μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και χορευτικά δρώμενα, τα οποία επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σάκης Ρακιντζόπουλος, κ. Γιώργος Χαριτωνίδης και κ. Κική Ματσακίδου. 

Οι μαθητές/τριες όλων των δομών είχαν την ευκαιρία μέσα από μεικτές ομάδες να γνωρίσουν και να παίξουν το παραολυμπιακό άθλημα «Μπότσια» το οποίο είναι σχεδιασμένο να παίζεται από αθλητές με κινητικές αναπηρίες χρησιμοποιώντας αναπηρικό αμαξίδιο. 

Στόχος των δράσεων ήταν μέσα από την αλληλεπίδραση των μαθητών/τριών να δημιουργηθεί ένα κλίμα αλληλοαποδοχής, κοινωνικής δικαιοσύνης και παροχής ίσων ευκαιριών.

Ο εορτασμός της ημέρας ολοκληρώθηκε με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του Βασίλη Ντούρου «Το φως που σβήνει» στους μαθητές του σχολείου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου