Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Θρησκευτική εκδήλωση με θέμα, «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Την πρώτη διαπεριφερειακή εκδήλωση για το θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της Ελλάδας παρουσιάζουν σε μια κοινή εκδήλωση τις διαδρομές του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, θα παρουσιάσουν, η καθεμιά για την περιοχή της, τη διαδρομή και τα σημεία από όπου κήρυξε τη διάδοση του χριστιανισμού ο Απόστολος Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών.

«Στόχος της διαπεριφερειακής εκδήλωσης, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η κοινή παρουσίαση, για πρώτη φορά, της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα, ως ένα ενιαίο θεματικό τουριστικό προϊόν θρησκευτικού περιεχομένου. Επίσης, θα μπορέσουμε να συντονίσουμε μελλοντικές κοινές δράσεις προώθησης και προβολής που προάγουν σε διαπεριφερειακό επίπεδο το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν.

Το ταξίδι του Απόστολου Παύλου είναι μια διαδρομή που συγκινεί όχι μόνο τον ευσεβή πιστό, αλλά και όποιον αγαπά την ιστορία. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδος όπου δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και τα οποία αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό προσκυνήματος και περιήγησης» δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. Αλέξανδρος Θάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.