Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Φραγγίδης: "Το νόημα των αυριανών εκλογών"

Του Γιώργου Φραγγίδη
Tην προηγούμενη Κυριακή 210.000 πολίτες έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα για την παράταξη και τη χώρα. Με τη συμμετοχή και την ψήφο τους δήλωσαν ότι θέλουν μια νέα ισχυρή ενωμένη προοδευτική παράταξη.

Θέλουν ένα κόμμα στα πρότυπα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που θα σέβεται τα μέλη του, που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών και στη λήψη των αποφάσεων, με σύγχρονο προγραμματικό λόγο και με καθαρές προτάσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ζήτησαν όμως και αλλαγή πορείας για τη χώρα. Μας είπαν ότι θέλουν μια χώρα με ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας αλλά και για τους γονείς μας. Μια χώρα που δε θα διώχνει τα παιδιά της στο εξωτερικό, θα στηρίζει τον μικρομεσαίο, θα είναι δίπλα στον αγρότη, θα βοηθάει να άνεργο να σταθεί στα πόδια του, θα δίνει ώθηση στον επιχειρηματία.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται μια δυνατή δημοκρατική παράταξη που θα ηγηθεί του προοδευτικού χώρου. Που θα μπει ανάχωμα ανάμεσα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον φιλελευθερισμό της ΝΔ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε 5 μεγάλες προτεραιότητες για τη χώρα.

1. Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και του τρόπου με τον οποίο εκλέγονται οι βουλευτές.

2. Προοδευτική ανά εισοδηματικές κλίμακες φορολογία, σε συνδυασμό όμως με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επανεπενδυόμενα κέρδη και κυρίως αυτά που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

3.Αξιοκρατία. Οι θέσεις, που μέχρι σήμερα κατακτούσαν κομματικοί αξιωματούχοι και στελέχη με διαχειριστική ανεπάρκεια, να επιλέγονται μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ.

4. Ψηφιακό κράτος. ‘Ενα κράτος όπου οι πολίτες θα μπορούν ψηφιακά να καταθέτουν τα αιτήματά τους και με τον ίδιο τρόπο να μαθαίνουν την πορεία και το αποτέλεσμα του αιτήματος.

5. Σεβασμός στους θεσμούς, στη διάκριση των εξουσιών και στη δημοκρατία.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τη σκυτάλη από τη μαζική συμμετοχή της πρώτης Κυριακής και να συνεχίσουμε και τη δεύτερη.

Ας κάνουμε πραγματικότητα το μήνυμα για ισχυρή πολιτική ανανέωση της παράταξης και για μια ενότητα πραγματική και όχι ενότητα εξουσίας.

Με τη στήριξη όλων μπορούμε την Κυριακή να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για το δημιουργικό σοκ που χρειάζεται ο χώρος, για το δημιουργικό σοκ που χρειάζεται η χώρα.

Στις 19 Νοεμβρίου μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα.

Αλλάζουμε νοοτροπία.

Δίπλα στη νέα γενιά, στη γενιά της κρίσης, αλλά και της ελπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.