Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Το πρώτο Sensory Room για παιδιά με αυτισμό στην Ευρώπη

Γράφει ο Πάνος Γεωργιάδης
Το αεροδρόμιο του Shannon (Aerfort na Sionna) βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και εξυπηρετεί κυρίως τις πόλεις Limerick, Ennis και Galway.
Το 2016 εξυπηρέτησε περίπου 1,75 εκατομμύρια επιβάτες, κάνοντάς το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη χώρα μετά το Δουβλίνο και το Κορκ. Από το Μάρτιο του 2017 οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου νιώθουν λίγο περισσότερο χαρούμενοι και περήφανοι, αφού τέθηκε σε λειτουργία στο τέρμιναλ αναχωρήσεων, η πρώτη αίθουσα αισθητηριακής αγωγής ή αλλιώς Sensory Room, για επιβάτες κυρίως με αυτισμό. 

Αυτός ο χώρος σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ώστε να εξυπηρετήσει παιδιά και ενήλικες με νευροαναπτυξιακές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού. Ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο να ηρεμεί και να καταπραϋνει τους επιβάτες πριν από την πτήση τους, μακριά από την πολυκοσμία και ένταση του αεροδρομίου. 

Περιλαμβάνει ειδικές εγκαταστάσεις όπως σωλήνα υδρόβιων φυσαλίδων, κυματιστό τοίχο, φώτα LED που αλλάζουν χρώματα, προβολείς τροχών και άλλα αντικείμενα. 

Κατά το επίσημο άνοιγμα αυτού του χώρου στο αεροδρόμιο Shannon, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων Niall Maloney προέτρεψε άλλα διεθνή και Ιρλανδικά αεροδρόμια να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, δηλώνοντας τη χαρά και την περηφάνια του: "Είναι ένα τεράστιο δώρο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Γνωρίζουμε ότι για μερικές οικογένειες και μεμονωμένους επιβάτες, τα αεροπορικά ταξίδια και η μετακίνηση σε ένα αεροδρόμιο μπορεί να μετατραπεί σε δυσάρεστη εμπειρία. Η δουλειά μας στο Shannon είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των επιβατών μας όποιες κι αν είναι αυτές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.