Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Τατίδης: "Το ΤΕΙ ανήκει στο Κιλκίς"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Ήρθε στο Κιλκίς ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Αναστάσιος Μωυσιάδης για να επιβεβαιώσει  "Στον αγώνα για το ΤΕΙ Κιλκίς είμαστε μόνοι μας (μάλλον αναφέρθηκε για την διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας), δεν βοηθά η τοπική κοινωνία του Κιλκίς ούτε οι Βουλευτές του Κιλκίς ούτε ο Δήμος του Κιλκίς" οπότε θα φροντίσουμε να μεταφέρουμε τους σπουδαστές στο ΤΕΙ Σερρών. 
Δεν είναι πολύς καιρός πού το ανέφερα και εγώ με τον ίδιο τρόπο, όμως για την δική μου προσπάθεια δεν γνώριζε φαίνεται ο κύριος, διότι μπορεί με την δική μου προσπάθεια και του κυρίου Ζουράρη να έδωσε την λύση στο κτιριακό η κυρία Αναγνωστοπούλου αλλά εγώ δεν ήμουν παρών πουθενά.

Αυτά έφη ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, κύριος Αναστάσιος Μωυσιάδης και έφυγε ως ο νικητής ενός αγώνα. Οι Κιλκισιώτες ως ηττημένοι αποδέχτηκαν την ήττα τους και μάλιστα οι δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο είχαν να κάνουν με την ευχαρίστηση πως έτσι το περιμέναμε.

ΟΧΙ κύριοι, δεν θα γίνει έτσι, μπορεί να χάθηκε κάποια μάχη αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε, εμείς από το Κιλκίς ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσουμε και το ΤΕΙ να ανοίξει αυτόν τον Σεπτέμβριο, όλοι οι λόγοι συντρέχουν να γίνει αυτό, δεν πρέπει να αφήσουμε να χαρούν κάποιοι με την απώλεια του ΤΕΙ Κιλκίς, δεν είναι κομματική απώλεια ή κομματική νίκη, δεν θα είναι απώλεια για κάποιους, θα είναι απώλεια της πόλης του Κιλκίς, θα είναι διαχρονική απώλεια. 

Εγώ ο Τατίδης ο Νίκος θα συνεχίσω την προσπάθεια μου προς τον σκοπό αυτό, το ΤΕΙ να ανοίξει αυτόν τον Σεπτέμβριο του 2017, όποιος θέλει συντάσσεται με την προσπάθεια με όποιον τρόπο θέλει, εγώ να βοηθήσω όποιον θέλει και ας φαίνεται αυτός, δεν με ενδιαφέρει να φαίνομαι εγώ, αρκεί να πετύχουμε τον σκοπό μας και όποιος δεν θέλει τουλάχιστο μη εμποδίζει.

Τις απαιτήσεις ο κύριος Μωυσιάδη, τις ανέφερε, δεν θέλει σαν ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει παλιότερες δαπάνες του κτιρίου, ίσως να έχει δίκιο, οι δαπάνες για την κατασκευή και παράδοση του κτιρίου αφορούν άλλο φορέα. 

Οι δαπάνες της συγκοινωνίας για εξυπηρέτηση των φοιτητών να μη επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας του ΤΕΙ, και ελάφρυνση των δαπανών λειτουργίας. Αυτά είναι τα όπλα του, εμείς πρέπει να φροντίσουμε να τον αφοπλίσουμε.

Έχουμε και εμείς ένα ισχυρό όπλο, όπως το κατέγραψα σε επιστολή μου 20-1-2016 στην Υφυπουργό τότε Σία Αναγνωστοπούλου, και στην οργάνωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το ΤΕΙ Κιλκίς πρέπει να λειτουργήσει γιατί είναι από πρόγραμμα ΕΣΠΑ με επτά εκατομμύρια ευρώ και σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις, όπως σωστά επισήμανε πρόσφατα ο Βουλευτής του Κιλκίς κύριος Γεωργαντάς.

Όλοι μαζί, πολίτες, φορείς, διοικητικοί, Βουλευτές, να συγκεντρωθούμε στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ Κιλκίς και να απαιτήσουμε την μεταφορά των σπουδαστών, των μηχανημάτων και λοιπών υλικών από τις σχολές του ΟΑΕΔ στο κτίριο του ΤΕΙ, οι δαπάνες έχουν εγκριθεί, γιατί λοιπόν δεν γίνεται;

Σταματήστε τα διάφορα σενάρια με κέντρο την απώλεια του ΤΕΙ από το Κιλκίς, είναι σαν να το θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.