Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Παρουσίαση μελέτης με τίτλο "Ανίχνευση Αναγκών Γυναικών Προσφύγων"

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, ολοκληρώθηκε σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β. Σοφίας 15, Αθήνα), η ημερίδα παρουσίασης της πρόσφατης μελέτης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.). Η μελέτη, με τίτλο «Μελέτη Ανίχνευσης Αναγκών Γυναικών Προσφύγων που διαμένουν σε Δομές Προσωρινής Φιλοξενίας», διεξήχθη σε πανελλαδική κλίμακα από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «ΔΙΟΤΙΜΑ».

Την ημερίδα άνοιξε η Πρόεδρος του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, αναφερόμενη στους λόγους που το Κ.Ε.Θ.Ι. προέβη σε αυτή την πρωτοβουλία.

Τόνισε την παγιωμένη πεποίθηση και στάση της Διοίκησης του Φορέα να σταθεί στο πλευρό των γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους, το μέγεθος των κινδύνων και της ευαλωτότητας που τις αφορά, καθώς και την ανάγκη για εστιασμένες πολιτικές στο πεδίο από αρμόδιους φορείς και Υπουργεία.

Στη συνέχεια, εκφωνήθηκε χαιρετισμός από την εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και τον λόγο πήραν η επιστημονική υπεύθυνη του Κ.Γ.Μ.Ε. ΔΙΟΤΙΜΑ Μαρία Λιάπη και στελέχη της οργάνωσης, που ανέλυσαν τους βασικούς πυλώνες και τα συμπεράσματα της μελέτης. 

Η παρουσίαση εμπλουτίστηκε από την τοποθέτηση της Προέδρου της Ο.Δ.Ε. Προσφυγικού της Γ.Γ.Ι.Φ. Αγγελικής Παπάζογλου, που ενημέρωσε για την υπογραφή και λειτουργία του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών φορέων και υπηρεσιών για την κοινή διαδικασία παραπομπής και αντιμετώπισης των περιστατικών. 

Επίσης, ενημέρωση παρείχε ο Συντονιστής της Ομάδας Διερμηνέων/διαπολιτισμικών μεσολαβητών του Κ.Ε.Θ.Ι. Φάνης Δέδες. Τέλος, ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στην εκδήλωση.

Στην ημερίδα, εκτός από τα στελέχη του Κ.Ε.Θ.Ι., της Γ.Γ.Ι.Φ. και της ΔΙΟΤΙΜΑ, παρευρέθησαν οι βουλευτίνες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Βάλια Βαγιωνάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή και Ελένη Σταματάκη και εκπρόσωποι δημόσιων και αυτοδιοικητικών φορέων και υπηρεσιών (ΕΚΕΠΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ του Υπ. Υγείας, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπ. Εσωτερικών, Υπηρεσία Ασύλου και Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, IEΠ του Υπ. Παιδείας, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Πειραιά και Κορυδαλλού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συνήγορος του Πολίτη, Ξενώνας Γυναικών του Δήμου Αθηναίων κ.α.). 

Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων καθώς και των βασικών εγχώριων και διεθνών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο (IRC, UNFPA, EΣΠ-GCR, ΙΟΜ, PRAKSIS, KSPM, ActionAid, ΝΟΣΤΟΣ, Ηλιαχτίδα, Save the Children, Rosa Luxemburg, SolidarityNow, GFR κ.α.).

Ολόκληρη η μελέτη είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Θ.Ι. www.kethi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.