Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

"Να αποδίδονται οι εισφορές στον ΟΑΕΔ και να κατασκευάζονται εργατικές κατοικίες"

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, απαντώντας στο που πηγαίνουν τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ των οργανισμών που έχουν καταργηθεί.
«Αυτοί οι δύο οργανισμοί κακώς καταργήθηκαν γιατί δεν επιβάρυναν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά τα χρήματα αξιοποιούνταν και σε βρεφονηοπιακούς σταθμούς, σε εργατικές κατοικίες αλλά και ο κοινωνικός τουρίστας που πλέον δεν υπάρχει», είπε αρχικά ο κ. Κιουτσούκης και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το ΙΚΑ, χρωστούσε στους οργανισμούς που καταργήθηκαν πάνω από 7 δισ. ευρώ.

«Το 2012, ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ ήταν μπροστά οι κατάργηση των οργανισμών στους οποίος όφειλε το ΙΚΑ πάνω από 7 δισ. ευρώ, έβαλε, μέσα στις εισφορές αυτές και εργαζόμενους κατηγοριών που δεν δικαιούνται ΟΕΚ και πληρώνουμε εισφορές. 

Στην πορεία, αφού καταργήθηκαν οι φορείς αυτοί, οι εργοδότες μπόρεσαν και κατήργησαν τη δική τους εισφορά, που ήταν 1,1% επί του συνόλου των εργαζομένων, ενώ των εργαζομένων ήταν 1,3%. Τα χρήματα αυτά πήγαιναν στο ΙΚΑ. Δεν ζήτησαν οι εργοδότες να το καταργήσουν, αυτό το απαίτησε το ΔΝΤ και η τρόικα για να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές».

Όπως είπε ο κ. Κιουτσούκης, «αν καταργηθεί και η εισφορά των εργαζομένων, τότε δεν θα υπάρχει ούτε η χρηματοδότηση των συνδικάτων αλλά ούτε και το τελείωμα των όποιων εργατικών κατοικιών ή βρεφονηπιακών σταθμών που βρέθηκαν στον αέρα. Ο ΟΑΕΔ στον οποίο συγχωνεύτηκαν οι οργανισμοί που καταργήθηκαν, αποπερατώνει όλες τις κατοικίες και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που είχαν ήδη ξεκινήσει να γίνονται. Πρόσφατα δόθηκαν εργατικές κατοικίες σε φτωχούς συναδέλφους μας»

Τέλος, αποκάλυψε ότι τα περίπου 330 εκατ. ευρώ που συγκεντρώνονται από τις εισφορές υπέρ των καταργημένων οργανισμών, εκ των οποίων λιγότερα από 15 εκατ. ευρώ πάνε στα συνδικάτα και 10 εκατ. ευρώ πάνε στον τουρισμό, «θα πρέπει να αποδίδονται όλα στον ΟΑΕΔ με το τμήμα αυτό που έχει απομείνει να συνεχίσει την κατασκευή εργατικών κατοικιών» και πρόσθεσε ότι «τα λεφτά μένουν στο ΙΚΑ, καλύπτουν τις τρύπες για τις συντάξεις».

Τέλος, επισήμανε ότι «η κατάργηση των οργανισμών έγινε για έναν μόνο λόγο. Γιατί δεν είχαν να καταβάλουν 7 δισ. ευρώ».

Ακούστε το ηχητικό:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.