Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων τις μέρες του Πάσχα

Ενημερώνουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς του Κιλκίς
Την περίοδο του Πάσχα, οι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε τα αστικά κέντρα και κατευθυνόμαστε προς κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς. Αυτές όμως τις γιορτινές μέρες, παρατηρείται πολύ μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τροχαίων συμβάντων και τραυματισμών.
Πριν από κάθε ταξίδι, να ελέγχουμε το όχημα με το οποίο θα κινηθούμε ώστε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας (έλεγχος πίεσης ελαστικών, στάθμης υγρών, συμπλέκτη, φρένων κ.α.). 

Αποφύγετε να αναχωρήσετε νύχτα (από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί)
Φροντίζουμε να έχουμε κοιμηθεί καλά, να μην έχουμε καταναλώσει αλκοόλ ενώ σε περίπτωση λήψης φαρμάκων πρέπει πριν, να διαβάσουμε εάν υπάρχει απαγόρευση οδήγησης στις σχετικές οδηγίες. 

[Το 24% των Ελλήνων, δηλαδή περίπου ένας στους τέσσερις, πάσχει από χρόνια έλλειψη ύπνου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και επομένως βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο όταν πιάνει το τιμόνι ]. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φροντίζουμε να κάνουμε -κάθε δύο ώρες- στάσεις για ξεκούραση στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) ή σε ειδικούς χώρους στάθμευσης. 

Μη διστάζετε να παραχωρήσετε το τιμόνι αν είσαστε κουρασμένοι. Ταξιδέψτε με φίλους, ώστε ο οδηγός να μπορεί να αλλάζει συχνά. 

Χρησιμοποιούμε όλοι οι επιβάτες ζώνη ασφαλείας ενώ τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε ειδικό παιδικό κάθισμα στις πίσω θέσεις, μέχρι την ηλικία των 12 ετών (έως βάρος 36 κιλά ή/και ύψος 1,35 μέτρα). 

Έχουμε εύκολα προσβάσιμο όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστήρα, προειδοποιητικό τρίγωνο, πρώτες βοήθειες, ανακλαστικό γιλέκο, φακό) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

– Τοποθετούμε τις πιο βαριές βαλίτσες και τα μεγάλα αντικείμενα στο χώρο αποσκευών με τρόπο που να εφάπτονται στην πλάτη των πίσω καθισμάτων ενώ, παράλληλα, δένουμε όλες τις αποσκευές με δίχτυ πρόσδεσης.

Προσέχουμε να μην υπάρχουν ελεύθερα αντικείμενα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου διότι σε περίπτωση ανατροπής ή εκτροπής του οχήματος υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού των επιβατών. 

Διατηρούμε τις αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο αντίδρασης για την αποφυγή ενός ατυχήματος, σεβόμαστε την προτεραιότητα, οδηγούμε αμυντικά και συμπεριφερόμαστε με ευγένεια.
Κινούμαστε με κατάλληλη – βάσει των εξωτερικών συνθηκών και των νόμιμων ορίων – ταχύτητα καθώς το 33% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην υπερβολική και ακατάλληλη ταχύτητα. 

Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο δρόμο καθώς η απόσπαση της προσοχής του οδηγού αποτελεί σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου (χρήση κινητού τηλεφώνου, δυνατή μουσική, έντονες συζητήσεις κ.ά.).

Η ασφάλεια στο δρόμο είναι δικαίωμα όλων μας, είναι όμως και υποχρέωση όλων.

Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, το αίσθημα σιγουριάς πως δεν θα συμβεί κάτι αρνητικό σε εμάς, η επιθετικότητα, έχουν συχνά, άσχημα αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.