Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αίας Κιλκίς - Πιερικός Κατερίνης: Και πάλι στα 5 σετ

Γράφει η Ελένη Μουρατίδου
Από όποια μεριά κι αν έβλεπες αυτόν τον αγώνα του Σαββάτου – θα ‘λεγες πως οι νικητές ήταν 2.  Και πάλι τα κορίτσια του Αίαντα έδωσαν τη σκληρή τους μάχη απέναντι σε έναν πολύ καλό Πιερικό και «έχασαν» 2-3 στα σετ με ένα 5ο σετ σκέτο μαρτύριο – η ισοπαλία στον προ-τελευταίο πόντο ( στο 14) τα λέει όλα! Αναλυτικότερα:
Στο 1ο σετ ο Πιερικός ξεκίνησε πολύ καλύτερα (4-8) με την πρώτη ισοπαλία στο 8, με τη βοήθεια της έμπειρης Καντίδου στο σερβίς. Στο 10 ισοπαλία εκ νέου με ωραιότατο καρφί από την κεντρικό Σοφία Κώστογλου, όπως και στο 13 με πετυχημένο μπλοκ από την ίδια παίκτρια. Στο 14 και 15 ισοπαλία με την αεικίνητη Καντίδου να επιμένει να καρφώνει και στο 16 να αναλαμβάνει η Σταυρούλα Κώστογλου. Στο 21-20 σταμάτησε να παίρνει πόντους ο Πιερικός και το σετ τελείωσε 25-20 υπέρ του Αίαντα.

Στο 2ο σετ με ωραίες επιθέσεις από Κώστογλου Σταυρούλα και Καντίδου Δέσποινα ο Αίας έφτασε ως το 4-2 αλλά μετά ο Πιερικός πήρε 9 πόντους σερί ( 4-9) με τον Αίαντα όμως να το παλεύει (16-15) (20-18) αλλά τον Πιερικό να κερδίζει το σετ αυτή τη φορά (19-25).

Στο 3ο σετ ξεκίνησε ο Αίας καλύτερα (4-1) (8-3) με πρώτη ισοπαλία στο 9 και κατόπιν στο 12,14,16,17 όπου ο Πιερικός παίρνοντας και πάλι 7 πόντους σερί έφτασε στο 17-24 κι από κει εύκολα στο 19-25 κερδίζοντας και το 3ο σετ .

Στο 4ο σετ ο Πιερικός μπροστά ( (1-4) με πρώτη ισοπαλία στο 9 με πετυχημένη επίθεση από τη Λαμπριανίδου που η βοήθειά της στην πίσω ζώνη κυρίως όπως και της Ποπονίδου ήταν πολύ μεγάλη. Ισοπαλία και πάλι στο 11 και στο 13 με ωραίο πόντο από την πασαδόρο Σεχάι Έλενα που έκανε φανταστικό παιχνίδι σήμερα. Ο Αίας φτάνει πρώτος στους 20 πόντους (20-16) με τον Πιερικό να μην τα παρατάει στιγμή (20-19) (24-19) ως το δραματικό (24-22) και το οριστικό (25-22) υπέρ του Αίαντα με τις δυο ομάδες έχοντας κερδίσει από 2 σετ η καθεμιά να οδηγούνται στο 5ο σετ για να διεκδικήσουν τους 15 πόντους και τη νίκη του αγώνα.

Στο 5ο σετ λοιπόν, συνήθως μια ομάδα υστερεί της άλλης , λόγω ψυχολογικής πίεσης και συνήθως υπερτερεί αυτή που έχει κερδίσει το 4ο σετ, έχοντας δηλαδή πιο πρόσφατη νίκη.

Σ’ αυτό το παιχνίδι όμως τέτοιο πράγμα δεν είδαμε. Αρκεί να πούμε πως είχαμε ισοπαλία στο 2,5,6,8,10,11,12,13,14. Οι δυο ομάδες προχωρούσαν μαζί , πότε η μια μπροστά πότε η άλλη και φτάνοντας και οι δυο στο 14, με το ΑΓΧΟΣ στο γήπεδο , στην κερκίδα και στον πάγκο στο ζενίθ, ο Πιερικός ήταν που πήρε τους 2 τελευταίους πόντους και το παιχνίδι, 2-3 σετ. Νικητής? Και οι δυο ομάδες!

Όταν παρακολουθούμε τέτοια «γεμάτα» παιχνίδια από αθλήτριες ηλικίας γυμνασίου δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τη δύναμη του χαρακτήρα τους, κάτι που θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή – να μπορούν να υπερπηδούν τα εμπόδια που θα βρουν μπροστά τους «με το βλέμμα πάνω από το φιλέ», να πέφτουν αλλά να ξανασηκώνονται, να μοιράζονται νίκες και ήττες με τους συνεργάτες τους σε μια αγκαλιά. 

Συγχαρητήρια λοιπόν ΚΑΙ στις δυο ομάδες για το θέαμα που μας πρόσφεραν, για το τόσο καλό Βόλεϊ , τη χαρά να βρίσκεσαι στο γήπεδο. Καλή υγεία σε αθλήτριες και προπονητές, καλό κουράγιο στους γονείς και όμορφη συνέχεια στο Πρωτάθλημα, όπου ο Κιλκισιώτης ΑΙΑΣ εξακολουθεί να ναι πρώτος και στις τρεις κατηγορίες που αγωνίζεται!

ΤΑ ΣΕΤ: 25-20, 19-25, 19-25, 25-22, 14-16.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: (Σακαλάκη) Καντίδου, Λαμπριανίδου, Κώστογλου Σοφ, Σεχάι, Ποπονίδου, Κώστογλου Σταυρ, (αε) Γεωργιάδου, Εμμανουηλίδου, Βαμβάκα, Σιδηροπούλου, Δελιτζάκη, Μαρουλάσοβα, Μωυσίδου, Καναρίδου.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ, 12.00 ΣΤΟ ΔΑΚ ΑΙΓΙΝΙΟΥ με την ομάδα Μ.Α.Σ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.

Πληροφορίες /εγγραφή στις Ακαδημίες Βόλεϊ του Αίαντα, τηλ: 6932 680 579 κ. Ελένη Μουρατίδου

Α.Σ.Αίας Κιλκίς (Όλα τα τμήματα) τηλ: 23410-76965

Τα βίντεο όλου του αγώνα στη Δημόσια Σελίδα μας στο Facebook

https://www.facebook.com/aias.kilkis.volleyball/

http://www.aiaskilkis.gr/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.