Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Πόσα ψέματα αντέχεις;

Του Δημήτρη Νίκογλου
Ζούμε σε μια εποχή του ανατέλλοντος 2017 όπου ορισμένοι πολιτικοί το ψέμα αντί να το ποινικοποιήσουν το έχουν αναγάγει σε επιστήμη, και όλα αυτά, για την πολιτική τους επιβίωση.

Σίγουρα δεν θα γνωρίζετε "κανέναν πολιτικό που να ψεύδεται", διότι είναι τόσο ίδιοι όλοι τους, που το διαφορετικό έναντι του συνόλου, είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Ψέματα φίλοι μου λέμε όλοι, αλλά έχει σημασία το ποιος τα λέει, ποια η βαρύτητά τους, και που απευθύνονται.. Εγώ θα σταθώ στα ψέματα των πολιτικών της κυβέρνησης που η ισχύ και η βαρύτητα των όσων λένε έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και κατ επέκταση στην οικονομία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Μας είπαν, δεν θα κοπούν οι συντάξεις, οι συντάξεις κόπηκαν, - δεν θα μειωθούν οι μισθοί, οι μισθοί μειώθηκαν, - δεν θα γίνουν απολύσεις, απολύσεις έγιναν. - Και όλα αυτά να σας πω πως 

ειπώθηκαν από χείλη "σοβαρών ανθρώπων" που εδώ στην Ελλάδα τους ονομάζουμε "σοβαρούς πολιτικούς".


Άραγε εδώ στην πολιτική σκηνή διότι περί θεάτρου πρόκειται, οι "σοβαροί πολιτικοί" πως ξεχωρίζουν; με ταμπέλα; ερωτώ γιατί δεν πιστεύω πια πως υπάρχει πολίτης που μπορεί να πιστέψει έτσι αβίαστα κάποιον πολιτικό για τα όποια καλά του υπόσχεται.

Κυβερνητικός βουλευτής της περιοχής μου κάποτε είχε πει πως οι πολίτες θέλουν το παραμύθι τους, στην αρχή τον παρ εξήγησα, μετά ωρίμου σκέψεως όμως τον δικαίωσα, γιατί δεν μπορεί να μην δεν καταλαβαίνεις το παραμύθι, και να μη ρωτάς όπως θα έκανε κάθε παιδί που δεν θα είχε καταλάβει το νόημα του παραμυθιού.. Συμπέρασμα; μας αρέσουν τα παραμύθια.

Οι πολιτικοί της χώρας μας και οι παλαιοί πρωτίστως, ίσως να 'ναι οικείοι με το ψέμα, έτσι επιβίωναν τόσα χρόνια στα έδρανα της βουλής, αλλά οι νέοι πολιτικοί, το μέλλον αυτού του τόπου όπως τους αποκαλούμε, δεν το έχουν ανάγκη. 

Οι νεοεισερχόμενοι στον πολιτικό στίβο δεν έχουν λόγο να ψεύδονται, και είναι αυτοί που πρέπει να φέρουν ένα άλλο ήθος στην πολιτική, είναι επιτακτική ανάγκη. Οι της παλαιάς σχολής πολιτικοί με τα καμώματά τους, τα ψέματά τους, και την παλαιοκομματική τους αντίληψη, μας έφεραν σ' αυτό το δυσβάσταχτο σήμερα.

Θα τους έλεγα ανίκανους, μα αυτό θα τους έδινε κάποια ελαφρυντικά ...

Η χώρα μας έχει ανάγκη από πολιτικούς με ήθος που θα μπορέσουν να γεφυρώσουν το χάσμα που δημιούργησαν ορισμένοι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί, ανάξιοι των καθηκόντων και της εμπιστοσύνης που τους δόθηκε, και να ξανακάνουν τον κόσμο να πιστέψει πως υπάρχουν και πολιτικοί έντιμοι, που το μόνο μέλημά τους είναι το καλό του κοινωνικού συνόλου, και κατ επέκταση του Κράτους στο οποίο καλέστηκαν με την ψήφο του λαού να βοηθήσουν.

Όχι άλλα ψέματα κύριοι, κάνουν κακό σε σας και τους γύρω σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου