Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνικές διακρίσεις στην 10η Ολυμπιάδα Αστρονομίας-Αστροφυσικής

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας ν. Κιλκίς
Τρεις Έλληνες μαθητές δίνουν δυναμικό «παρών» στον κόσμο της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής, καθώς διακρίθηκαν στη φετινή 10η Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής 2016, που ολοκληρώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου στην πόλη Bhubaneswar της Ινδίας.

Ο μαθητής, Αντώνης Βαλμάς, για δεύτερη φορά, από το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων και ο Γιώργος Παπαχατζάκης από το 2ο ΓΕΛ «Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη» Θεσσαλονίκης απέσπασαν χάλκινα μετάλλια, ενώ ο Γιάννης Βογιατζής από το ΓΕΛ Κουφαλίων Θεσσαλονίκης απέσπασε εύφημη μνεία.

Στην αποστολή συμμετείχαν, ακόμη, οι Γιάννης Καλλιμάνης από το 41ο ΓΕΛ Αθηνών και Χρήστος Κακογιάννης (μαθητής του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης). Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε εξαιρετικά απαιτητικές εξετάσεις, στις οποίες πήραν μέρος 240 μαθητές από 41 χώρες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τους καλύτερους μαθητές που επελέγησαν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στην Ολυμπιάδα με πρώτο «χρυσό» μαθητή να είναι από την Ινδία και να επιλύει το 89% των θεμάτων.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., κ. Γιάννης Σειραδάκης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Λουκάς Ζαχείλας.

Η επιλογή των μαθητών έγινε από τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2016 για το σχολικό έτος 2015-2016, που διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ.15/157306/Δ2/7-10-2015/ΥΠ.Π.Ε.Θ./Γενική Διεύθυνση Σπουδών/Τμήμα Γ΄).

Εξάλλου, σημαντική υπήρξε η συμβολή των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των κ. κ. Διευθυντών - Διευθυντριών που είχαν οριστεί ως πρόεδροι των εξεταστικών κέντρων, τόσο για τη γραμματειακή υποστήριξη που παρείχαν όσο και για την ανάληψη μεγάλου μέρους του οικονομικού κόστους του διαγωνισμού καθώς και των επιτηρητών συναδέλφων εκπαιδευτικών, που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Το Ίδρυμα Ωνάση, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αποστολής, ανέλαβε τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής καθώς επίσης και τα έξοδα της προετοιμασίας της αποστολής στο Βόλο.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους βραβευθέντες μαθητές και σε όλους τους συμμετέχοντες στον ανωτέρω διαγωνισμό, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.