Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Έναρξη ενημερωτικών συναντήσεων/ομιλιών από την ψυχολόγο Έ. Φρεγγίδου

Με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών της οικογένειας, αλλά και την προάσπισης της ψυχικής υγείας, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργανώνει για την περίοδο 2016-2017 κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων/ομιλιών, ανοικτό για το κοινό, με συντονίστρια τη συνεργάτιδα του Λ.Ε.Κ., ψυχολόγο και Επιστημονικά υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ι. Μητρόπολης Κιλκίς, Έλλη Φρεγγίδου.
Η πρώτη συνάντηση, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 19:00-21:00, στο χώρο του Λ.Ε.Κ. (Μητροπόλεως 11), με θέμα «Ψυχοσεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων».


Στην ομιλία, που απευθύνεται σε γονείς παιδιών και εφήβων και εν δυνάμει γονείς,
θα γίνει αναφορά στην έννοια της σεξουαλικότητας, στην ανάπτυξή της και στις φάσεις της σεξουαλικότητας κατά την εφηβεία. Παράλληλα, θα αναλυθεί η έννοια της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης (στόχοι, αποτελέσματα) και θα γίνει σύνδεση με τη διεθνή και ελληνική πραγματικότητα. Επιπρόσθετα, θα επισημανθούν οι κίνδυνοι από την απουσία ή τη μη-ορθή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε παιδιά και εφήβους.


Το ζήτημα της πρόληψης, εστιασμένο στο τρίπτυχο επικοινωνία, ενημέρωση, αποδέσμευση από τα ταμπού του παρελθόντος, θα αποτελέσει βασική θεματική της διάλεξης. Τέλος, επιχειρείται η ενημέρωση για τις σεξουαλικές σχέσεις κατά την εφηβεία, για το ρόλο του γονέα και τις μεθόδους προσέγγισης του παιδιού, καθώς και για την ομοφυλοφιλία.

Η ομιλία θα έχει διάρκεια περίπου 20-30 λεπτών και θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων με το κοινό, ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις.

Λίγα λόγια για τη συντονίστρια:
Η Έλλη Φρεγγίδου είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Α.Π.Θ. (Αρ. Αδείας: 1034/04). Μετά την ολοκλήρωση των βασικών σπουδών της, συνέχισε τη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας (Master of Science), στη Μεγ. Βρετανία. Αναζητώντας μεθόδους δημιουργικής αλλαγής και εξέλιξης του ανθρώπου, «συναντήθηκε» με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt, στην οποία και εκπαιδεύτηκε για 4 χρόνια. Σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των γνώσεών της στο χώρο της υγείας, φοίτησε σε ένα δεύτερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με θέμα τη "Διοίκηση Μονάδων Υγείας", στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου στην πόλη του Κιλκίς, από το έτος 2006. Παράλληλα, εργάζεται, στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κιλκίς με αντικείμενο την ευπαθή ομάδα της τρίτης ηλικίας, ενώ συντονίζει από το 2010 τη «Σχολή Γονέων» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς. Έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Νομό Κιλκίς, με Κ.Ε.Κ., με τα Δ.Ι.Ε.Κ., καθώς και με την Αναπτυξιακή Κιλκίς (ΑΝ.ΚΙ.).

Επιπλέον, είναι τακτικός αρθογράφος της τοπικής εφημερίδας «Μαχητής του Κιλκίς» και της «Ημερήσιας», με θέματα που, κατά κύριο λόγο, αφορούν την πρόληψη της ψυχικής υγείας, την ψυχοθεραπεία και την προσωπική ανάπτυξη. Εκπροσωπούσε επί σειρά ετών τον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο στο Νομό Κιλκίς (ΠΨΣ) και διετέλεσε επικεφαλής του συλλόγου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μια άλλη μεγάλη της αγάπη είναι η ποίηση, με την οποία ασχολείται διαβάζοντας αλλά και δημοσιεύοντας τα δικά της πονήματα. Έχει ήδη εκδώσει μια ποιητική συλλογή με τίτλο "Από στέγη σε στέγη", ενώ από τα τέλη του 2014 είχε την τιμή και τη χαρά να γίνει μέλος της μεγάλης συγγραφικής οικογένειας των ιστορικών εκδόσεων Κέδρος, με την ποιητική συλλογή "Δικαίωμα Φωτός" (2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.