Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τι λένε οι Εμποροϋπάλληλοι Θεσσαλονίκης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις 2 Κυριακές της ΔΕΘ

Ανακοίνωση Ένωσης
Εμποροϋπαλλήλων
νομού Θεσσαλονίκης 
Το άνοιγμα των καταστημάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης τις 2 Κυριακές της ΔΕΘ, 11 και 18 Σεπτέμβρη, και η στήριξη ως προς αυτό από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με πρόσχημα το να έχουν δουλειά οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, είναι εμπαιγμός. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς στην ανεργία και στις μεγάλες εταιρείες θα αυξήσει την ένταση της εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους. 

Σύμφωνα με την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά θα πρέπει να πληρούν τις εξής ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

α. να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,

β. να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)

γ. να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops−in−a−shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα ("outlet"), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Επομένως, κανένα από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν νομιμοποιείται να ανοίξει.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας και κάθε αρμόδιου φορέα, ως προς την τήρηση της νομοθεσίας.

Διεκδικούμε:

· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας για όλα τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

· Κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων, βασικός μισθός στα 751ευρώ

· Επαναφορά επιδομάτων και συντάξεων

· Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 6μμ, στην πλατεία Αριστοτέλους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.