Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Χατζησάββας: "Επιδρομή προσφύγων στην αγροτική παραγωγή των κατοίκων του Χέρσου Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Κιλκίς Χατζησάββας Χρήστος σχετικά με τις καταστροφές σε καλλιέργειες στο Χέρσο του Κιλκίς απο λαθρομετάνάστες. 

Η ερώτηση

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων Χέρσου Κιλκίς για την αδιαφορία των ιθυνόντων στις επανειλημμένες καταγγελίες τους για τα φαινόμενα καταπάτησης και λεηλασίας των περιουσιών τους και της παραγωγής τους, τα οποία εμφανίζονται με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα και θρασύτητα. 

Ως παραγωγοί – αμπελουργοί, τα κτήματά τους γειτνιάζουν με τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληγεί κατ’ εξακολούθηση από την ελλιπή φύλαξη του χώρου.

Η καταπάτηση των κτημάτων τους έχει πλέον καταστεί καθημερινό φαινόμενο. Αρχικά, η αποψίλωση των αμπελόφυλλων κατάφερε το πρώτο πλήγμα στην παραγωγή τους. Ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε άλλες καλλιέργειες στον περιβάλλοντα χώρο. 

Για το πρόβλημα ενημερώθηκαν η στρατιωτική διοίκηση, που ήταν αρμόδια συντονισμού στο χώρο φιλοξενίας, οι αστυνομικές αρχές και οι υγειονομικές αρχές, δεδομένου ότι τα φυτά είχαν ήδη ραντιστεί, και θα κινδύνευε η υγεία αυτών που θα τα έτρωγαν. Περαιτέρω, τοποθετήθηκαν και προειδοποιητικές επιγραφές στην αραβική γλώσσα για την επικινδυνότητα της κατανάλωσης των αμπελόφυλλων.

Έκτοτε, και παρά τις διαβεβαιώσεις για την εντατικοποίηση της φύλαξης, τα φαινόμενα αυξήθηκαν, με αποκορύφωμα το τελευταίο διάστημα, που οι καταπατήσεις λαμβάνουν χώρα κατόπιν διάρρηξης των θυρών εισόδου και του αποθηκευτικού χώρου και συνοδεύονται από κλοπή των γεωργικών εργαλείων που φυλάσσονται εκεί. Συνέπεια αυτού ήταν η πρόσληψη από τους αμπελουργούς φυλάκων στα αγροτεμάχια. Ωστόσο, δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης υπάρχουν φόβοι για αύξηση της εγκληματικότητας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αμπελουργών του Χέρσου και των περιουσιών τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.