Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Η ταινία "Το ασχημόπαπο κι εγώ" στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο Κιλκίς

Με μία υπέροχη ταινία κινουμένων σχεδίων, για όλη την οικογένεια, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, συνεχίζονται οι προβολές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” την Τρίτη 9 & Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 με ώρα έναρξης προβολής 9:00 το βράδυ.

ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ ΚΙ ΕΓΩ
(The Ugly Duckling and Me!)

Βασισμένο στο αγαπημένο παραμύθι
του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας ποντικός που τον έλεγαν Ράτσο.

Ο Ράτσο, συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον κόσμο να θεωρεί ανεπιθύμητους τους εκπροσώπους της μεγάλης του οικογένειας. Ήταν βρόμικος και ύπουλος, κουτοπόνηρος και κακός. Καθώς προσπαθούσε να κρυφτεί από όλους όσοι τον καταδίωκαν, παγιδεύτηκε σε ένα χωράφι όπου κατοικούσαν πάπιες. 

Μιας που ανακατεύτηκε με τα πίτουρά τους, και για να μην τον φάνε οι πάπιες, αναγκάζεται να υιοθετήσει ένα... αυγό, από το οποίο θα βγει μια πάπια. Μα ποια πάπια; Το γνωστό μας ασχημόπαπο! Ο Ράτσο, αρχικά προσπαθεί να το ξεφορτωθεί, αλλά σύντομα θα μυριστεί πως μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα, περιοδεύοντας σε πανηγύρια και εκθέτοντας το «στερνοπούλι» του ως ένα τερατάκι της φύσης. Μόνο που τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις στον δρόμο...

Διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν  με το ασχημόπαπο που μεταμορφώνεται σε κύκνο. Ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή, με χαρωπή διάθεση και διαχρονικά μηνύματα που συγκινούν και εκπαιδεύουν.

Με δύναμη από την πατρίδα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έρχεται αυτό το καρτούν που διασκευάζει την κλασική ιστορία του μεγαλύτερου παραμυθά με φρέσκια αισθητική και προσεγμένο χιούμορ. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, οι μικροί, κι ακόμη και οι μικρότεροι !

Η παρωδία της κοινωνίας από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του μεγάλου Δανού παραμυθά που έχει αναθρέψει γενιές και γενιές με τις ιστορίες του και έχει αγαπηθεί απʼ όλον τον κόσμο. Η δουλειά του αντιπροσωπεύει τον αγώνα του κατά της μισαλλοδοξίας, της στενοκεφαλιάς και των προκαταλήψεων της αστικής τάξης. Όλοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να σε κοροϊδεύουν οι μέτριοι και να βάλλεσαι από αυτούς που δεν έχουν το κουράγιο να αναγνωρίσουν τα θετικά σου χαρίσματα. Με αυτά στο μυαλό, ξεκίνησε η απόπειρα να ξαναειπωθεί η ιστορία του “Ασχημόπαπου” ή ακόμα και να επινοηθεί από την αρχή για ένα μοντέρνο κοινό.

ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ ΚΙ ΕΓΩ
(The Ugly Duckling and Me!)
Βασισμένο στο αγαπημένο παραμύθι
του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν


Μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, με τις φωνές των:

Σάκη Μπουλά, Ρένου Χαραλαμπίδη, Ζαχαρία Ρόχα, Σπύρου Μπιμπίλα. κ.ά.

ΒΡΑΒΕΙΑ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΕΡΤ της Δανέζικης Ακαδημίας Κινηματογράφου

● Καλύτερης Ταινίας για όλη την Οικογένεια

● Καλύτερης Μουσικής

● Καλύτερου Τραγουδιού

Σκηνοθεσία: Μάικλ Χένγκερ, Κάρστεν Κίλεριτς

Μουσική: Τζέικομπ Γκροθ
Χώρες παραγωγής: Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Μεγ. Βρετανία, Δανία
Διάρκεια: 95' / Έγχρωμη
Είδος: Κινούμενα Σχέδια
Ήχος: DOLBY DIGITAL
Διανομή: SEVEN FILMS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου