Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

"Η Τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να εξαλείψει κάθε τι που θυμίζει ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ"


Δελτίο τύπου Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων διαμαρτύρεται εντονότατα για την απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης να μη πραγματοποιηθεί φέτος η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στις 15 Αυγούστου στην Ιερά Μονή της Παναγία Σουμελά στον ιστορικό Πόντο.

Η πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή πραγματοποιήθηκε ως γνωστό στις 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010, κατόπιν χορήγησης σχετικής άδειας της Τουρκικής κυβέρνησης και έκτοτε επί 5 συνεχή χρόνια.

Το αιτιολογικό άρσης της άδειας πραγματοποίησης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, είναι η αναστήλωση της Ιεράς Μονής λόγω στατικών προβλημάτων.

Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό είναι ΠΡΟΦΑΣΗ και όχι η πραγματική αιτία που για μας είναι η προσπάθεια από την Τουρκική κυβέρνηση να εξαλείψει κάθε τι που θυμίζει ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Τι να πιστέψει κανείς μετά την μετατροπή της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμί, την προσπάθεια μετατροπής επίσης σε τζαμί της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και προστατεύεται από την UNESCO καθώς και την μη επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της Τουρκικής κυβέρνησης.

Ζητούμε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος να διαμαρτυρηθεί εντονότατα προς τον ομόλογο του, υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Τουρκία με αυτά και άλλα πολλά βέβαια θα βρει από ότι φαίνεται την πόρτα εισόδου στην ενωμένη Ευρώπη για πάντα κλειστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου