Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κτίριο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και συγκεκριμένα το Κέντρο Διημέρευσης του Κιλκίς, εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ειδική τελετή χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ.
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης στεγάζεται στο συγκεκριμένο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το 1994 και οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν σε αντικατάσταση κουφωμάτων και δαπέδων, στη θερμομόνωση του κτιρίου, στην αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης – κλιματισμού, σε αλλαγές στον ανελκυστήρα και στο κλιμακοστάσιο, σε νέες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και σε αντικαταστάσεις της κουζίνας και των χώρων υγιεινής.

Μάλιστα, οι εργασίες διήρκεσαν περίπου έξι μήνες και πλέον το κτίριο είναι λειτουργικό και αποτελεί κόσμημα για το κέντρο της πόλης του Κιλκίς.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», καθώς η ανακαίνιση του Κέντρου έγινε με τη δωρεά του, αλλά και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Παύλο Θωμαΐδη για την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να γίνει πράξη ένα τόσο ουσιαστικό έργο για τα άτομα με αναπηρίες.

«Ευχαριστώ θερμά το Ίδρυμα ‘Σταύρος Νιάρχος’ που και σ’ αυτή την περίπτωση αποδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία, καθώς χωρίς τη δωρεά του δεν θα μπορούσε να ανακαινιστεί και να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη κοινωνική δομή. Όπως ευχαριστώ και τον Περιφερειακό μας Σύμβουλο Παύλο Θωμαΐδη, που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι νέοι χώροι να είναι αντάξιοι της φροντίδας που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρίες. Επόμενος στόχος της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης είναι η πλήρης ανανέωση του εξοπλισμού και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι αρωγός στο έργο της. 

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω και όλες τις ιδιωτικές εταιρίες και τις τοπικές επιχειρήσεις, που με αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσφέρουν ό,τι μπορούν για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών μας εγκαταστάσεων κοινωνικής πρόνοιας. Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης είναι πλέον συνδεδεμένο με την ιστορία του Κιλκίς και θα συνεχίσει σε ακόμη καλύτερες συνθήκες να παρέχει αναβαθμισμένες και σύγχρονες υπηρεσίες», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα ωφελούμενα άτομα με αναπηρίες στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Κιλκίς είναι 36, στα οποία οι 16 εργαζόμενοι στην κοινωνική δομή παρέχουν την απαιτούμενη ιατρική και προνοιακή περίθαλψη και φροντίδα που χρειάζονται, βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινότητάς τους.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Θωμαΐδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μιχαλία Καραμισάκη, οι Δήμαρχοι Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρώην Υπουργός Κώστας Κιλτίδης, εκπρόσωποι των Αρχών και των Φορέων του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.