Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Αγιασμός στον νέο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων (Κιλκίς) - Φωτογραφίες

Με αισθήματα πνευματικής χαράς αλλά και ικανοποίησης, οι Κιλκισιώτες ευσεβείς πιστοί συμμετείχαν χθες, παραμονή της Εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στον αγιασμό περατώσεως των εργασιών στον πανέμορφο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Αναργύρων, που βρίσκεται στο ύψωμα των Γ' Εργατικών Κατοικιών λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς.

Πρόκειται για Ναό χτισμένο με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με κύριαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο, τον οποίο παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ από τα θεμέλια και με κόπους και μόχθους κατάφερε με τη συνδρομή των συνεργατών του και τη βοήθεια του ευσεβούς λαού να τον φέρει προς ολοκλήρωση σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Παρουσία του Βουλευτή ν. Κιλκίς κ. Γεωργαντά, του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννη Τσογγίδη, της προέδρου της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κας Μαρίας Τσοπούλου αλλά και πιστών από το συγκρότημα των Γ' Εργατικών Κατοικιών και την πόλη, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από ιερείς της πόλεως, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και ευαρέστησε τον Θεό για τη μεγάλη δωρεά Του να δώσει έναν Ιερό Ναό κόσμημα προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που θα λατρεύονται και θα δοξάζονται με κάθε μεγαλοπρέπεια.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα τόσο στο εσωτερικό του Ναού όσο και στον αύλειο χώρο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των Τεχνικών Συμβούλων της Ι. Μητροπόλεως υπό την επίβλεψη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου του Κιλκίς.

Για το ιστορικό της ανεγέρσεως και τις ενέργειες του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Αποστόλου αλλά και την συστηματική προσπάθεια του νυν Μητροπολίτη να ολοκληρωθεί ο Ιερός Ναός μίλησε σχετικά ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο οποίος εργάστηκε τα μέγιστα για την κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου