Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Περιοδεία της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στο Χέρσο και στη Νέα Καβάλα

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Τρίτη 30 Μάη 2016 κλιμάκιο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλο πραγματοποίησε επίσκεψη στα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο Χέρσο και στη Νέα Καβάλα.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με Σύριους και Ιρακινούς πρόσφυγες, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία όσων διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και οι οποίοι κατά 68% περίπου είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ οι περισσότεροι είναι μικρότεροι από 35 ετών.

Όλοι τους θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα τους, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Μέσης Ανατολής εκτοπίζουν και στέλνουν στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος διαπίστωσε για ακόμα μια φορά ότι τα προβλήματα στη διατροφή και την υγιεινή παραμένουν, με κίνδυνο τους καλοκαιρινούς μήνες αυτά να οξυνθούν.

Σε δήλωσή του στο portal του 902.gr, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Σ.Ζαριανόπουλος επισήμανε:

«Οι χιλιάδες προσφυγές τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν συσσωρευτεί στα στρατόπεδα ιδιαίτερα εδώ που βρισκόμαστε της Κεντρικής Μακεδονίας και του νομού Κιλκίς, όπως και εμείς διαπιστώσαμε αλλά και οι ίδιοι λένε κυριολεκτικά διαβιούν σε συνθήκες άθλιες. Άθλιες από πλευράς φαγητού είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι πεινασμένοι που δεν έχουν άλλο πόρο επιβίωσης πολλές φορές παρατούν ακόμα και αυτό το φαγητό που τους δίνεται. Άθλιες από συνθήκες παροχών υγείας - υγιεινής, ενασχόλησης των παιδιών κ.α.

Το χειρότερο από όλα όμως που αντιμετωπίζουν και το ομολογούν ότι αισθάνονται ότι είναι άνθρωποι χωρίς κανένα προορισμό, χωρίς καμία προοπτική, χωρίς κανένα μέλλον. Δεν ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη μέρα, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια στη ζωή τους. Δεν ξέρουν αν θα μείνουν εδώ, αν θα περάσουν σε άλλη χώρα, αν θα ξαναγυρίσουν πίσω στην Τουρκία ακόμη και στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Είναι επιτακτική η ανάγκη και σε αυτό με τη δράση του συμβάλει το ΚΚΕ αλλά και το ταξικό κίνημα, όλος ο λαός μας να σταθεί ακόμα πιο ενεργά ακόμα πιο δραστήρια αλληλέγγυος σ' αυτούς τους ανθρώπους και στις άμεσες ανάγκες τους αλλά και να σηκωθεί μαζί η φωνή του λαού της χώρας μας μαζί με τη φωνή των προσφύγων για να ανοιχτεί πλέον ο δρόμος για να προωθηθούν εκεί που πραγματικά θέλουν να πάνε. Είναι πλέον πάλη κοινή του λαού της χώρας μας με τους πρόσφυγες έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.