Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

12.190.000 ευρώ για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων

Στην ενίσχυση των «Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» και των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή δυο προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δομών με συνολικό προϋπολογισμό 12.190.000 ευρώ, μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020), από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η χρηματοδότηση της λειτουργίας των κέντρων γίνεται μέσα από τον Άξονα Προτεραιότητας 9Β του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας για την «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ο προϋπολογισμός για τα «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» είναι 11.000.000 ευρώ και για τα «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» είναι 1.190.000 ευρώ.

«Διασφαλίζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών, που παρέχουν πολύ σημαντική βοήθεια σε χιλιάδες συμπολίτες μας, για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, με χρήματα που προέρχονται από το νέο ΕΣΠΑ και από τα κοινωνικά προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας. 

Η κρίση βαθαίνει και πολλαπλασιάζονται οι άνθρωποι που περιέρχονται σε κατάσταση ανάγκης, οι ‘ευπαθείς’ πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρίες και οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή το οικογενειακό περιβάλλον τους αδυνατεί να τους φροντίσει. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσπαθεί με συντονισμένες ενέργειες να ενεργοποιήσει όλα εκείνα τα προγράμματα και να αξιοποιήσει όλα τα κονδύλια που διατίθενται μέσω του ΣΕΣ 2014 – 2020, το ταχύτερο δυνατό, για να μπορέσει να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή στην περιοχή, για να παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια μέσω των συγκεκριμένων Κέντρων, τα οποία ενισχύει για την επόμενη τριετία με 12 εκ. ευρώ. 

Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Επίσης, στοχεύουμε στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην προώθηση της ισότητας των ευκαιριών, αλλά και στη φροντίδα των ηλικιωμένων, στους οποίους οφείλουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.