Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πετυχημένος και ο 10ος Διαγωνισμός Πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς - Φωτογραφίες



Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς “το Λαβάς” διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 10ο Διαγωνισμό Πιροσκί, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.


Στην γεμάτη από πλήθος κόσμου κεντρική πλατεία του χωριού, οι ομάδες των Συλλόγων Αργυρούπολης, Αγίου Μάρκου, Μεσημερίου Θεσσαλονίκης και Ηλιολούστου “το Καρς” διαγωνίστηκαν στην παρασκευή Πιροσκί ενώ ο κόσμος ψήφισε για το καλύτερο γευστικά ποντιακό προϊόν. 


Ο Συλλογος Ευκαρπίας το Λαβάς,κερνούσε τα δικά του Πιροσκί χωρίς να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο και παράλληλα παρουσιάστηκαν ποντιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων ΚΑΠΗ Κιλκίς Ηλιολούστου το Καρς, Αγίου Μάρκου οι Μωμόγεροι και Ευκαρπίας Κιλκίς το Λαβάς υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ Θεόφιλου Πασχαλίδη.

Στην φετινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται σαν δεξίωση στο μνημόσυνο των 353 χιλιάδων ψυχών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο εφημέριος του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου και διοργανωτής της εκδήλωσης π. Ιωάννης Ξενιτίδης, ακούστηκαν μηνύματα και ενδιαφέρουσες αναφορές σχετικά με την Γενοκτονία από τον καθηγητή και ειδικό σε Θέματα Γενοκτονιών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, τον οποίο τίμησε και ο Σύλλογος Ευκαρπίας με αναμνηστική πλακέτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η φετινή εκδήλωση στήριξε και πρόβαλε το θεάρεστο έργο του Συλλόγου "Ανάσα ευαισθησίας" Κιλκίς και της προέδρου κας Κουρουζίδου, η οποία χαιρέτισε με τη σειρά της την εκδήλωση.

Η ψηφοφορία ανάδειξε νικήτρια την ομάδα του Πολιτιστικου Συλλόγου της Αργυρούπολης με 204 ψήφους και ακολούθησαν:

2ος Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιολουστου το Καρς με 124 ψήφους

3ος Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μάρκου οι Μωμόγεροι με 122 ψήφους

4ος Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου με 105 ψήφους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου Κιλκίς ο αντιδήμαρχος κ. Θόδωρος Βαφειάδης και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Τσογγίδης ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Λάζαρος Παζαρτζικλής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ.Δημήτριος Τσαντάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανδρεάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Μπαλάσκας και Παναγιώτης Καλτσίδης, ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, η Γεν. Γραμματέας της Π.Ο.Ε. κα. Γεωργιά Κυριακίδου.

Τέλος, η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.