Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Επιμορφωτική Κιλκίς: 2η εκπαιδευτική κινητικότητα για την οικολογική ανάπτυξη και τον αγρο-διατροφικό τομέα στην Ιταλία

Το ΚΕΚ- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποιεί την δεύτερη (εκ των τεσσάρων) κινητικότητα εκπαίδευσης στην Ιταλία τη περίοδο 6 – 21 Μαρτίου 2016, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Σκοπός του σχεδίου είναι να προσφέρει αφενός εφόδια και ικανότητες σε εκπαιδευτές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) ώστε να βελτιωθούν στο διδακτικό τους έργο και αφετέρου να παρέχει δυνατότητες επαγγελματικής διεξόδου σε άτομα που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και τις εναλλακτικές καλλιέργειες λαμβάνοντας την απαραίτητη επαγγελματική κατάρτιση. Το σχέδιο εστιάζει σε 2 θεματικούς άξονες, τα Αρωματικά/Φαρμακευτικά Φυτά που αποτελούν πάντα αντικείμενο εμπορίου με σημαντικά οικονομικά οφέλη και την ορθή Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων.

Η κινητικότητα υλοποιείται στην Ιταλία και επικεντρώνεται στα Αρωματικά/Φαρμακευτικά Φυτά. Στην κινητικότητα συμμετέχουν 10 άτομα σπουδαστές (και πρώην μαθητευόμενοι) ΕΕΚ ειδικοτήτων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την καλλιέργεια Αρωματικών Φυτών.

Φορέας υποδοχής στην Ιταλία είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Καταντζάρο, ένας φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης στη νότια Ιταλία. Μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων η Διοίκηση εμπλέκεται στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της ανεργίας των νέων μέσω στοχευμένων δράσεων συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού, που υλοποιούνται από κέντρα απασχόλησης και εργασίας, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής πολιτικής. 


Συνεργάζεται με διάφορα ΑΕΙ μέσω προγραμματικών συμβάσεων. Την τελευταία 10ετία έχει συμβάλλει στη δημιουργία Περιφερειακών προγραμμάτων σε θέματα οικονομίας, περιβάλλοντος, γεωργίας και εργασίας. Μαζί με το πάρκο βιοποικιλότητας διαχειρίζεται περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται μεταξύ άλλων και με την πλούσια χλωρίδα της περιοχής (περίπου 50.000 είδη φυτών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες δύο κινητικότητες σε Κύπρο και Αυστρία στις οποίες θα καταρτιστούν εκπαιδευόμενοι/σπουδαστές και εκπαιδευτές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στο στάδιο της προετοιμασίας των καταρτιζομένων για τη συμμετοχή στις εκπαιδευτικές κινητικότητες ο Συντονιστής Φορέας Επιμορφωτική Κιλκίς συνεργάστηκε με το ΚΕΚ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο και τους επιμέρους θεματικούς άξονες που εστιάζει, μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας http://epimorfotiki.wix.com/eco-alimentary που δημιούργησε ειδικά για το σκοπό του σχεδίου η Επιμορφωτική Κιλκίς. Όπως προαναφέρθηκε οι επόμενες κινητικότητες θα υλοποιηθούν τον προσεχή Μάιο και Σεπτέμβριο και ήδη γίνονται δεκτές οι δηλώσεις ενδιαφέροντος στο http://epimorfotiki.wix.com/eco-alimentary#!form-gr/caqn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.