Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Έκθεση κεραμικής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Έκθεση κεραμικής με τίτλο «Δύο κεραμίστριες, δύο παράλληλες δημιουργίες», θα εγκαινιασθεί στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στις 19:30.

Δύο καταξιωμένες κεραμίστριες, η Ολυμπία Κοσμίδου και η Σοφία Παλαμπουγιούκη, παρουσιάζουν μία μεγάλη ποικιλία έργων, διάφορων διαστάσεων, ύφους και θεμάτων, τα οποία δούλεψαν για μήνες για την έκθεση αυτή, χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως το RAKU (ρακού), μία τεχνική που ακολουθεί μία παλιά φιλοσοφία και εξελίσσεται σε στάδια διαδοχικά και χρονοβόρα, με αποτελέσματα εντυπωσιακά που προσομοιάζουν με επένδυση μετάλλων σε χρωματισμούς ιριδίζοντες.

Η Ολυμπία Κοσμίδου θα εκθέσει αγγεία – μινιατούρες με νεολιθικό ψήσιμο, με τέρρα τσιντσιλάτα και ρακού, κοσμήματα και συνθέσεις με φυτικά μοτίβα, πουλιά και πεταλούδες, ενώ η Σοφία Παλαμπουγιούκη βάζα, πιατέλες, κοσμήματα και συνθέσεις εκ των οποίων κάποιες είναι τοποθετημένες πάνω σε επιφάνειες μπατίκ.

Την έκθεση θα προλογίσει η ιστορικός κριτικός τέχνης Έλλη Κοκκίνη - Καπλάνη

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου 2016.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10π.μ-12μ & 4-8.30 μ.μ. Κυριακή 17.30-8μ.μ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν για μαθητές δημοτικών σχολείων εργαστήρια κεραμικής με τις δύο δημιουργούς. Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τις τάξεις τους, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 23410 24217 και 6944244761.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.