Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Με το σύνθημα «Ανέλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο» γιορτάστηκε για 13η χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε.

Στο σχολείο μας υλοποιήσαμε βιωματικά – ενημερωτικά εργαστήρια για όλη τη σχολική κοινότητα με υλικό που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης στο μάθημα της Πληροφορικής, αλλά και υλικό που μας παρείχε το saferinternet.gr όπου είμαστε πρεσβευτές τα τελευταία 3 χρόνια. 

Κάθε τμήμα διέθεσε μια σχολική ώρα για να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις των μαθητών της ΣΤ. Επίσης προβλήθηκαν σχετικά βίντεο, έγινε συζήτηση και λύθηκαν απορίες, μιας και η εκδήλωση ήταν διαδραστική. Τέλος, για την αξιολόγηση της δράσης οι μαθητές συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, ενώ παράχθηκε και σχετικό υλικό.

Η όλη εκδήλωση είναι μέρος της ερευνητικής εργασίας που υλοποιούμε για το περιφερειακό θεματικό δίκτυο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και ο τίτλος της είναι «Το διαδίκτυο στην υπηρεσία του Ανθρώπου». Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Χρήστος Δεσποινίδης και Αφροδίτη Ντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.