Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Πυρ ομαδόν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ



Γράφει ο Παναγιώτης Παραδέλης

Μέλος Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κεντρικής Μακεδονίας
Πυρ ομαδόν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από τους εγχώριους βαρόνους των ΜΜΕ, τα συστημικά κόμματα, τους αναχωρητές της αριστεράς μέχρι τις ύαινες του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού.

Ο πολιτικός τους λόγος στον αντίποδα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα του οικονομικού κατεστημένου που μέχρι τώρα με συνέπεια εξυπηρετούσε το πολιτικό σύστημα του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ τους κάθεται στο λαιμό, είναι εμπόδιο στα συμφέροντά τους και αυτοί ήταν μαθημένοι αλλιώς. Ήθελαν και θέλουν να ήταν ένα κακό όνειρο, μια ψευδαίσθηση, έστω μια παρένθεση. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς η κυβέρνηση αυτή είναι εδώ και τους χαλάει τα σχέδια.

Γι' αυτό η μεθοδευμένη πολεμική κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τα γνωστά κέντρα της παραπληροφόρησης λαμβάνει πια χαρακτηριστικά μαζικής προπαγάνδας με στόχο την χειραγώγηση του λαού και τη στροφή του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλλιεργείται ένα κατασκευασμένο κλίμα απαισιοδοξίας, διαδίδεται μια καταστροφική πραγματικότητα μέσα από ένα ποταμό επιτηδείων ψεμάτων, που τελικό στόχο έχουν να καθηλώσουν την ελληνική κοινωνία και να την στρέψουν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι κοινά τα βασικά συστατικά και στοιχεία του τρόπου που επιλέγεται το κεντρικό θέμα κάθε φορά στην καθημερινή επικαιρότητα με τρόπο που να αποδομείται συστηματικά η σχέση εμπιστοσύνης λαού και κυβέρνησης.

Γνωρίζουν πολύ καλά τις μεθόδους της προπαγάνδας και την παραπληροφόρησης. Το τηλεοπτικό μήνυμα είτε με την μορφή του ήχου είτε της εικόνας συχνά επαναλαμβανόμενο συμβολοποιείται στον εγκέφαλο του ξεχωριστού ατόμου και έχει την ιδιότητα να προκαλεί στη συνέχεια μαζικές συμπεριφορές που είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που έχει αποδεχθεί την εικονική πραγματικότητα που της προσφέρουν.

Τί κι αν κάθε τους προσπάθεια διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα, από την ίδια την πράξη που δείχνει ότι πολλά πράγματα όχι μόνο αλλάζουν προς μια κατεύθυνση με αποτυπωμένο το όφελος του λαϊκού παράγοντα αλλά και μέσα από αυτή τη προσπάθεια αποδομούνται τα προνόμιά τους και ανοίγονται νέες προοπτικές για το ξεπέρασμα της κρίσης και των μνημονίων που βασανίζουν επί πενταετία την ελληνική κοινωνία;

Κύριος στόχος να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι όλοι είναι ίδιοι, αν όχι και χειρότερη η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Επιμένουν προσηλωμένοι στο στόχο τους με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα. Βαπτίζουν την άποψή τους ή την επιδίωξή τους πληροφόρηση, που έχουν από «αξιόπιστες» πηγές για να προωθήσουν δικές τους επιλογές, να διαμορφώσουν τις συνισταμένες που αυτοί επιθυμούν για την πορεία του πολιτικού μας συστήματος.

Θορυβούν για την αναγκαιότητα οικουμενικής κυβέρνησης για να προωθήσει υποτίθεται τί; Τα δύσκολα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας;

Τα επώδυνα μέτρα και θυσίες που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία για να μπει επιτέλους σε μια πορεία ανάπτυξης; Μα τότε γιατί ρίχνουν κουβάδες κροκοδείλια δάκρυα για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Στοχοποιούν πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθενται με ανυπόστατες κατηγορίες ή με διαστρέβλωση των πραγματικών δηλώσεών τους, αποσιωπάται το γεγονός ότι άλλο η υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, άλλο ο χρηματισμός για υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος π.χ. ΖΙΜΕΝΣ και άλλο τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτηθεί στην επαγγελματική σταδιοδρομία του κάθε πολίτη. Η περίπτωση γίνεται πρώτο θέμα της επικαιρότητας επαναλαμβανόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να προκληθούν οι ανάλογες αντιδράσεις.

Επέμεναν ότι η κυβέρνηση θα ξεπουλήσει τις τράπεζες. Όταν το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης έκλεισε θετικά για τη χώρα μας, (μόνο 5,5 δις και με εκπρόσωπο του δημοσίου στα Δ.Σ. με δικαίωμα βέτο) σιώπησαν αλλά στράφηκαν στο παράλληλο πρόγραμμα και έσκιζαν τα ιμάτιά τους που «το πήρε πίσω η κυβέρνηση». Παρά τη διαβεβαίωση ότι το παράλληλο πρόγραμμα θα επανέλθει διορθωμένο μετά τις 7 Ιανουαρίου αν και ένα μεγάλο του μέρος ήδη η κυβέρνηση το πέρασε με τα Π.Ν.Π. Τα οποία βέβαια απορρίπτουν.

Τί να πει κανείς για τα κόκκινα δάνεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;

Φοβίζουν το λαό ότι θα χάσει την πρώτη κατοικία του, εγκαλούν την κυβέρνηση για ασυνέπεια, για κοινωνική αναισθησία (άκου ποιός φωνάζει;) όταν το 65% των δανειοληπτών με εισόδημα από 0 έως 35 χιλιάδες ευρώ ετησίως προστατεύονται, υπάγονται σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις και υπάρχει και η κρατική εγγύηση πληρωμής δόσεων επί 3ετία από τα 100 εκατομμύρια ευρώ του κρατικού κουμπαρά.

Για το ασφαλιστικό όλοι γνωρίζουμε ποιές πολιτικές μας οδήγησαν ως εδώ. Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να τεθούν τα θεμέλια για ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα, όμως η προσπάθεια της κυβέρνησης τορπιλίζεται και η πολεμική ξεπερνά τα όρια γιατί κάποιοι ελπίζουν στο πολυπόθητο γι' αυτούς ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Οδύρονται και αντιδρούν λυσσαλέα στην αύξηση της εργοδοτικής εισφοράς κατά 0,5-1%. Θα φέρει λένε μείωση των συντάξεων, των μισθών, των θέσεων εργασίας και άλλα δεινά που δεν έχουν τέλος. Δεκαετίες τώρα και ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, πλήρωσαν το μάρμαρο.

Η βίαιη αναδιανομή του πλούτου έγινε προς τις τσέπες λίγων, που μέχρι και επιδοτήσεις έπαιρναν και παίρνουν για να απασχολούν εργαζόμενους, ενώ στον αντίποδα ο κόσμος της εργασίας είδε το εισόδημά του να εξανεμίζεται. Επιτέλους ας συνεισφέρουν και αυτοί στην προσπάθεια η ελληνική κοινωνία να σταθεί στα πόδια της (1% σε μισθό 700 ευρώ είναι 7 ευρώ. Είπε κανείς κάτι;).

Και δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τις μάχες που έδωσε και θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ (νόμος για ΜΜΕ, φορολόγηση αγροτών, μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, την υγεία, τη δημόσια διοίκηση, αναθεώρηση του συντάγματος, εκλογικός νόμος, πόλεμος με τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή. Επιδίωξη στρατηγικών συμμαχιών της χώρας, προσφυγικό και κυρίως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, μέτωπα που το 2016 αναμένεται να είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως και να' χει ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε ένα ολίσθημα. Δεν παραιτήθηκε το 2015. Πίστεψε και είχε μαζί του την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, σε τρεις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις με ισάριθμες περήφανες νίκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση διαχειρίζονται την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας αποδεχόμενοι ότι οι κοινωνικές – οικονομικές και πολιτικές σχέσεις πρέπει να αλλάξουν όχι με ευχολόγια, στείρους συναισθηματισμούς και κενές συνθηματολογίες, αλλά με την συνειδητή επιλογή ότι πρέπει να διαχειριστούμε την πραγματικότητα προς μια άλλη κατεύθυνση με ξεκάθαρο φιλολαϊκό πρόσημο.

Η ελληνική κοινωνία θα αλλάξει όσο αλλάζουν οι συσχετισμοί χωρίς να υποτασσόμαστε στην αυταπάτη της ομοιότητας των νέων πολιτικών με τις παλιές – που μπορεί να τις θυμίζουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδιες- γιατί ανοίγουν νέους δρόμους και ουσιαστικά λειτουργούν ως μοχλός κίνησης προς τα εμπρός.

Από την επιτυχία τους εξαρτάται όχι μόνο η πορεία της χώρας αλλά και οι μεγάλες αλλαγές και οι μελλοντικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη, που είναι άρρηκτα δεμένοι με την διεύρυνση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας, το τέλος της λιτότητας και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Εξάλλου και οι αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς στο νότο της Ευρώπης είναι πλέον γεγονός. Ο Σόϊμπλε δεν έστειλε κανένα τομάρι ΣΥΡΙΖΑ στους PODEMOS. Απλά οι φίλοι του Ραχόι-Σαμαράς, Κοέλιο μας τέλειωσαν μαζί με το 2015! ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2016!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.