Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Απεργούν μέχρι και αύριο 14 Ιανουαρίου 2016, οι δικηγόροι του Κιλκίς

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, αναφορικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, αποφάσισε:

1. Την επικύρωση της από 09.01.2016 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για αποχή από 12 Ιανουαρίου έως και 14 Ιανουαρίου 2016.

2. Την εξουσιοδότηση της Προέδρου του Δ.Σ.Κ. να προτείνει κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δ.Σ. της χώρας, στις 14-1-2016, την καθολική πανελλαδική αποχή των δικηγόρων αορίστου διαρκείας.

3. Τη συμμετοχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς στην πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία από τα γραφεία του Δ.Σ.Α προς τη Βουλή, την Πέμπτη 14-1-2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

4. Το κλείσιμο τόσο των γραφείων των δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, όσο και των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς την Πέμπτη 14-1-2016, λόγω της πανδικηγορικής συγκέντρωσης και της σύγκλησης την ίδια ημέρα της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

5. Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους.

6. Να απαιτήσει από τους Βουλευτές του νομού Κιλκίς να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να τοποθετηθούν δημόσια επί των διατάξεων του σχεδίου νόμου που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες και δικηγόρους και τελικά να αρνηθούν να συντελέσουν με την ψήφο τους στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση των δικηγόρων και των άλλων ελευθέρων επαγγελματιών.

7. Να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού Κιλκίς σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

8. Να συγκληθεί εκ νέου Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.