Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ανέστης Αφεντουλίδης: Ένας πραγματικός Άσσος των γηπέδων

Εκδήλωση βράβευσης του ποδοσφαιριστή Ανέστη Αφεντουλίδη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας,την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Η βράβευση θα γίνει στο ημίχρονο του αγώνα Γ' Εθνικής μεταξύ Ηρακλή Αμπελοκήπων και Απόλλωνα Καλαμαριάς. Έναρξη αγώνα 3.00 μ.μ.

Ο Ανέστης Αφεντουλίδης γεννήθηκε το 1941 μια στη Μεσοποταμιά Καστοριάς.
Χαρισματικός αριστεροπόδαρος, δεινός σκόρερ και με έμφυτη τεχνική κατάρτιση όσο λίγοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο της εποχής του, αναδείχτηκε από πολύ νωρίς ως ταλέντο καθώς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 11 ετών από την ομάδα της "Ορεστιάδας Καστοριάς", έχοντας προηγουμένως παίξει και στην "Αστραπή Μεσοποταμιάς".

Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε όταν το 1962 μεταπήδησε στη νέα, τότε, ομάδα της Καστοριάς όπου και παρέμεινε έως το 1985, χρονιά κατά την οποία πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ όπου και παρέμεινε μέχρι το 1970.

Με 158 συμμετοχές και 58 γκολ, ο Ανέστης Αφεντουλίδης έλαμψε στον ΠΑΟΚ πλάι στο "Μεγαλέξανδρο" του ελληνικού ποδόσφαιρου το Γιώργο Κούδα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικής πανδαισίας καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που σκόραρε σε κομβικά σημεία αγώνων με μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αξιοθαύμαστο, δε, είναι Το γεγονός ότι δεν αποβληθεί ποτέ με κόκκινη κάρτα ενώ δέχτηκε κίτρινη κάρτα μόνο μια φορά.

Το 1970 ο Ανέστης Αφεντουλίδης επιστρέφει στην Καστοριά όπου και παραμένει μέχρι το 1978 και συμβάλλει τα μέγιστα για την άνοδό της από την Β' Εθνική στα "σαλόνια" της Α' Εθνικής κατηγορίας το 1974

Στην Καστοριά κατέγραψε 210 συμμετοχές και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ της ομάδας με 82 γκολ, ενώ τις περιόδους 1971-1972 και 1972-1973, αναδείχτηκε αρχισκόρερ του ομίλου δύο φορές πετυχαίνοντας μάλιστα 20 γκολ και τις δύο σεζόν.

Δεν κρέμασε ποτέ τα παπούτσια του, καθώς συνέχισε να ασχολείται με το αγαπημένο του άθλημα από τη θέση του προπονητή ενώ στα βήματα του πορεύτηκε και ο γιος του, Δημήτρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.