Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Νέες αλλαγές στις Πρυτανικές εκλογές σχεδιάζει το Υπουργείο

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Συμμετοχή των φοιτητών στις Πρυτανικές εκλογές και στα όργανα συνδιοίκησης σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας καθώς στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κ. αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου θα προβλέπεται η συμμετοχή εκ νέου των φοιτητικών συλλόγων στις εκλογές για όλα τα μονοπρόσωπα όργανα των ΑΕΙ.

Αυτό σημαίνει, ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συμμετέχουν στις εκλογές για τον Πρύτανη, τον Κοσμήτορα κάθε σχολής και τον πρόεδρο του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βαρύτητα του αποτελέσματος της ψήφου των φοιτητών στο συνολικό αποτέλεσμα θα εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στις πρυτανικές εκλογές.

Στην ίδια λογική στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και η φοιτητική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων όπως η Σύγκλητος.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου, θα προβλέπει επίσης:

- αλλαγές στο σύστημα ανάδειξης αντιπρυτάνεων για τους οποίους θα προβλέπεται ξεχωριστή εκλογική διαδικασία.

- ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα μονοπρόσωπα όργανα σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν δις οι εκλογές με κάλπη.

* M.Sc., Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.