Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδείες των υποψήφιων του ΚΚΕ σε χωριά του Κιλκίς και της Παιονίας

Δελτίο Τύπου  ΚΚΕ Κιλκίς
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό Κιλκίς περιόδευσαν την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη σε χωριά του Κιλκίς και της Παιονίας, προβάλλοντας την πρόταση του ΚΚΕ, το πρόγραμμα του Κόμματος για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που βάζει στο επίκεντρο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης, την Ειρήνη Χατζή και τη Σταυρούλα Νικολαΐδου, μετά από τα χωριά Αξιοχώρι, Άσπρο και Λιμνότοπο, πραγματοποίησαν εξόρμηση στην πλατεία του Πολυκάστρου. Συναντήθηκαν με νεολαίους, με νέα ζευγάρια και οικογένειες που αντικρίζουν με δυσκολία τον μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους, μετά και την ψήφιση του 3ου ακόμα πιο δυσβάσταχτου για το λαό μνημονίου.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τους κάλεσαν να μην απογοητεύονται, να μην απέχουν από τη διαδικασία των εκλογών ούτε από τους αγώνες, να μη σπαταλήσουν την ψήφο τους σε διάφορα ανώδυνα για το σύστημα αναχώματα, αλλά να σηκώσουν το ανάστημά τους μαζικά και οργανωμένα στον πραγματικό τους αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους καπιταλιστές. Σ' αυτή την κατεύθυνση και με τη συγκρότηση μιας εργατικής - λαϊκής εξουσίας υπάρχει λύση για το λαό.

Εξήγησαν ότι η λαϊκή εξουσία μπορεί να θεμελιώσει την κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή και τις κοινωνικές υπηρεσίες, Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια, μετατρέποντας σε κοινωνική ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγεται.

Σε αυτόν το δρόμο θα αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ, θα διαγραφεί μονομερώς όλο το δημόσιο χρέος προς όφελος του λαού, θα οδηγηθεί η χώρα σε έξοδο από το ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Είναι η πρόταση με την οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και να αναπτυχθούν παραπέρα οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.

Με τον κεντρικό σχεδιασμό τίθενται στην υπηρεσία του ανθρώπου και των αναγκών του οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, ό,τι έχει δημιουργήσει η ανθρώπινη δραστηριότητα σε Επιστήμη, Τεχνολογία, Πολιτισμό, που διασφαλίζουν ένα ανώτερο επίπεδο ζωής, πνευματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας.

Ο Κώστας Τσαουσίδης και ο Κυριάκος Τατίδης περιόδευσαν στα χωριά Ευκαρπία, Μυλοχώρι, Αντιγόνεια, Κεντρικό, Γάβρα, Σούρμενα και Πλαγιά.

Στις συζητήσεις που έκαναν εξήγησαν ότι η ρεαλιστικότητα του στόχου του ΚΚΕ καθορίζεται από τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και τη θέληση του λαού να τον πραγματοποιήσει. Μπορεί ο λαός να αποκτήσει αυτή τη δύναμη με τη συγκρότηση μιας ισχυρής, μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, που θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, που θα έχει ως στόχο την εξουσία. Η συγκρότηση και ισχυροποίησή της μπορεί και σήμερα να βοηθήσει στο να αλλάζει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, να δυναμώνουν η οργάνωση, η μαχητικότητα, το αγωνιστικό πνεύμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να μπαίνουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν και υλοποιούν οι αστικές κυβερνήσεις, κόντρα στη μοιρολατρία, στην υποταγή του λαού στους παλιούς και νέους διαχειριστές της βαρβαρότητας του καπιταλισμού.

Γι' αυτό χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.