Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Κιλκίς για παράνομη μεταφορά 6 αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (10-08-2015) το πρωί σε αγροτική περιοχή στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 60 και 73 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από τη χώρα και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δύο οχήματα που οδηγούσαν οι παραπάνω άντρες, όπου διαπιστώθηκε να μεταφέρουν από κοινού 6 αλλοδαπούς Συρίας, Πακιστάν και Ιράκ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι οδηγοί παρέλαβαν τους αλλοδαπούς από χωριό του Κιλκίς, με σκοπό να τους μεταφέρουν πλησίον της μεθοριακής γραμμής, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον προέκυψε ότι πέντε εκ των παραπάνω αλλοδαπών στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ για τον ένα αλλοδαπό διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής του στο Νομό Κιλκίς.

Κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο οδηγών καθώς και τα παραπάνω οχήματα ως μέσα μεταφοράς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.