Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Μικροβιολόγοι Κιλκίς: "Τέρμα ως εδώ - Αντί να πληρωνόμαστε, βάζουμε και από την τσέπη μας"

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  κ. Κοντό Δημήτριο
"Κε Πρόεδρε,
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συμπαρίσταται και στηρίζει την απόφαση όλων των Μικροβιολόγων του νομού, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 20/07/2015 και προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας.

Κε Πρόεδρε, διαπιστώνουμε ότι αντιστράφηκαν οι ρόλοι μεταξύ των συμβεβλημένων μικροβιολόγων γιατρών του νομού Κιλκίς και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αφού αντί να αμείβονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους του οργανισμού, έχουν φθάσει στο σημείο να χρηματοδοτούν οι ίδιοι από τις οικονομίες τους τα εργαστήριά τους και κατ’ επέκταση τον ίδιο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Οι οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους γιατρούς, το clawback, το rebate, το πλαφόν, έχουν οδηγήσει τα μικροβιολογικά εργαστήρια σε αδιέξοδο και οι μικροβιολόγοι δεν αντέχουν πλέον να συντηρούν τα εργαστήριά τους και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, αφού αντί να πληρώνονται βάζουν και από την τσέπη τους.

Ουσιαστικά χρηματοδοτούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και μετά το κλείσιμο των τραπεζών η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, με κίνδυνο να μείνουν χωρίς αναλώσιμα. Οι προμηθευτές των αναλώσιμων, οι συντηρητές των μηχανημάτων, ζητούν στην πλειοψηφία τους να πληρώνονται τοις μετρητοίς και οι γιατροί αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων, οι οποίοι μέχρι τώρα πραγματοποιούσαν κανονικά τις εξετάσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν οι περισσότεροι από αυτούς ότι οι γιατροί είναι απλήρωτοι.

Η Πολιτεία οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίοι δικαιούνται παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, για τις οποίες έχουν προπληρώσει καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε την επιστολή του συνόλου των μικροβιολόγων γιατρών του νομού με τις υπογραφές τους."

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΒΑΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δείτε την επιστολή των εργαστηριακών ιατρών νομού Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.