Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δηλώσεις Μεϊμαράκη, μετά τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
"Η Νέα Δημοκρατία, στη μακρά ιστορική της διαδρομή, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι βάζει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από όλα. Μας ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής των πολιτών, μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της οικονομίας, μας ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή, μας ενδιαφέρει οι αδύναμοι να μπορούν να έχουν την κοινωνική δυνατότητα, η οποία απαιτείται σε ένα ευνομούμενο κράτος.
Γι’ αυτό ακριβώς, προσήλθα και σε αυτή τη συζήτηση με διάθεση συνεννόησης. Πρέπει όμως, να παρατηρήσω, πρώτον ότι αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Χάσαμε χρόνο. Ο χρόνος που χάθηκε ήταν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Είναι γεγονός, ότι η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι ήταν πριν δέκα μέρες. Και είναι πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν πριν τρεις μήνες. 

Και πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν το Γενάρη του ’15 ή το Δεκέμβρη του ’14. Και αυτό βεβαίως με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία νόμιζε ότι κέρδιζε χρόνο, αλλά εν τω μεταξύ μάλλον έχανε χρόνο. Και ακριβώς φτάσαμε σε ένα σημείο, ώστε να καλείται ο λαός, μέσα από μια διαδικασία, που -κατά τη γνώμη μας- ήταν διχαστική και δεν βοήθησε σε τίποτα, να είμαστε στο «και πέντε», η χώρα να επιστρέφει σε ελλείμματα, οι τράπεζες να είναι κλειστές, η κοινωνική συνοχή να κινδυνεύει, η διαίρεση των πολιτών να είναι μεγάλη. 

Και οφείλουμε όλες οι πολιτικές ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων τουλάχιστον, του δημοκρατικού τόξου, να συμβάλουμε ώστε να ξαναβρούμε την ενότητα που απαιτείται, να έχουμε την ψυχραιμία με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να παροτρύνουμε την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη, την κυρίαρχη ευθύνη, να μπορέσει να φέρει τη συμφωνία, όπως μας υποσχέθηκε. Μια συμφωνία που πρέπει να τύχει ευρύτερης αποδοχής, εφόσον έχει τα χαρακτηριστικά, τα οποία αναφέραμε.

Θα γνωρίζετε, ότι θα υπάρξει ανακοίνωση της Προεδρίας, η οποία θα είναι αναλυτική. Εμάς, μας εκφράζει και θα συμβάλουμε από την μεριά μας, ώστε να υλοποιηθούν αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ζητήσετε υποστήριξη της πρότασης από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Και βέβαια θα ζητήσουμε. Και θα κάνουμε όλες τις κινήσεις εκείνες, οι οποίες -εφόσον και εμάς μας ικανοποιεί πλήρως η συμφωνία και πιστεύουμε ότι βοηθάει στην ανάπτυξη, δεν έχει υφεσιακά μέτρα και υπηρετεί τους πυλώνες που θέσαμε- θα κάνουμε όλες τις κινήσεις που πρέπει για να μπορέσουμε να υποστηριχθεί από όλους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προοπτική συμφωνίας υπάρχει και σε σχέση και με τις επικοινωνίες, που είχε ο πρωθυπουργός με τους εταίρους;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Αυτό θα ρωτήσετε τον πρωθυπουργό να σας το πει, ο οποίος υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, ότι εντός 48 ωρών θα έχει συμφωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έγινε αναφορά σε πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διαπραγμάτευση;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Την κύρια ευθύνη γι’ αυτό την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος και θα σας την ανακοινώσει. Εμάς δεν μας ανακοινώθηκε τίποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.