Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του γυναικείου Δικτύου «Ελένη Σκούρα»

Δελτίο τύπου Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χτες Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στην Αθήνα, η 4η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του γυναικείου Δικτύου «Ελένη Σκούρα». Στην ατζέντα της Ολομέλειας, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής», ήταν δύο θεματικοί κύκλοι: ένας για τη συμμετοχή των μακροχρόνια άνεργων γυναικών στην πολιτική ζωή και ένας για τη σχέση των ΜΜΕ και της γυναικείας πολιτικής συμμετοχής.
Τις κατά γενική ομολογία υψηλού επιπέδου εισηγήσεις ακολούθησαν το ίδιο ποιοτικές παρεμβάσεις, και για τα δύο θέματα, από τις συμμετέχουσες που εκπροσωπούσαν γυναικείες συλλογικότητες, ενώ αίσθηση έκανε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου της ΕΡΤ, που μεταξύ άλλων παρουσίασε σημαντικά στοιχεία πρόσφατης έρευνας για την ορατότητα των γυναικών στα ΜΜΕ. Από τις συζητήσεις δεν έλειψαν και συγκεκριμένες προτάσεις από συμμετέχουσες και εισηγήτριες, για επόμενες δράσεις αλλά και για προώθηση σε κυβερνητικούς φορείς και φορείς Δημόσιας Διοίκησης που σχεδιάζουν και ασκούν σχετικές πολιτικές.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών της 4ης Ολομέλειας του Δικτύου, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνη Αγαθοπούλου, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της, στάθηκε στην επιμονή του φορέα να υλοποιήσει τη χτεσινή ολομέλεια, αλλά και κάθε προγραμματισμένη δράση των ημερών αυτών, παρά την κρισιμότητα των στιγμών και των εξελίξεων για τη χώρα. Όπως τόνισε σχετικά «αρκετά με τις σημαντικές δράσεις και αποφάσεις, που αναστέλλονται, αναβάλλονται ή ακυρώνονται, επιλεκτικά εις βάρος των γυναικών, τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα την κρίση στην Ελλάδα». Τέλος, η Ειρήνη Αγαθοπούλου επισήμανε τις σημαντικές προτάσεις που ακούστηκαν στην Ολομέλεια και δεσμεύτηκε από την πλευρά του ΚΕΘΙ και σε συνεργασία με τις εισηγήτριες, να γίνει μια συγκροτημένη καταγραφή και κωδικοποίηση των προτάσεων αυτών τις αμέσως επόμενες μέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Δικτύου «Ελένη Σκούρα», μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Έργου www.gynaikes-polItiki.gr ή να απευθυνθείτε στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (τηλ: 210-3898000, e-mail: kethi@gynaikes-politiki.gr)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.