Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Απετράπη αυτοκτονία 40χρονου μέσω Cyber Alert

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε απογευματινές ώρες προχθές (21-07-2015) ότι χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει προβεί σε διαδικτυακή ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε ευθεία πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο κινητοποιήθηκε άμεσα, ξεκινώντας την διαδικασία ανεύρεσης των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διαχειρίζεται το επίμαχο προφίλ, καθώς και της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Άμεσα διενεργήθηκε επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα προέκυψε η γεωγραφική θέση του ατόμου, που είχε προβεί στην επίμαχη ανάρτηση.

Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και όπως διαπιστώθηκε, στην επίμαχη ανάρτηση είχε προβεί 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Για τον προτιθέμενο αυτόχειρα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Το προανακριτικό υλικό, που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERKID
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.