Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους κατόχους ειδικών δικαιωμάτων που δεν δηλώνουν εκτάσεις το 2015.
Οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι μπορούν να αιτηθούν συνδεδεμένη στήριξη τόσο για τα βοοειδή όσο και για τα αιγοπρόβατα της εκμετάλλευσής τους.

Οι ενισχύσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια Ευρώ και αφορούν περίπου 160.000 ζωικές μονάδες. Εκτιμάται ότι οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους:

· Βοοειδή: 190€ ανά ΜΜΖ

· Αιγοπρόβατα: 29€ ανά κεφαλή ή 190€ ανά ΜΜΖ

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις λήψης της ενίσχυσης, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να:

1. διαθέτουν στις 31/12/2014 ειδικά δικαιώματα ενίσχυσης, τα οποία χορηγήθηκαν σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) αριθ. 1782/2003 και τον Καν. (ΕΚ) αριθ. 73/2009,

2. μην δηλώνουν επιλέξιμα εκτάρια για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενίσχυσης στο πλαίσιο του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης,

3. εκτρέφουν στην εκμετάλλευσή τους βοοειδή ή/και αιγοπρόβατα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 3 Μονάδες Μεγάλων Ζώων (Μ.Μ.Ζ.),

Επιλέξιμα για πληρωμή ζώα είναι τα ζώα για τα οποία εφαρμόζονται οι απαιτήσεις για την αναγνώριση και την καταγραφή των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.