Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

"Κατασκευή διπλού δρόμου με διάζωμα στο τμήμα της ΠΑΘΕ από κόμβο Χαλάστρας έως κόμβο Πολυκάστρου"

Επιστολή Γκουντενούδη προς Υπουργό Μεταφορών
Κύριε Υπουργέ
Είναι γνωστό ότι ένα από τα ελάχιστα, ίσως το μοναδικό (εκτός των Τεμπών), τμήμα της ΠΑΘΕ στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία είναι αυτό μεταξύ των κόμβων Πολυκάστρου και Χαλάστρας.
Στο τμήμα αυτό έχουν γίνει μέχρι σήμερα εκατοντάδες ατυχήματα (κυρίως μετωπικές συγκρούσεις) και έχουμε θρηνήσει πληθώρα θυμάτων.

Πολύ πρόσφατα στο ύψος του οικισμού Λιμνοτόπου (έξω από το Πολύκαστρο), σε μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις συμπολίτες μας.

Είναι γνωστό επίσης ότι για όλο το τμήμα της παραπάνω οδού υπήρχε ήδη πρόβλεψη και υπάρχει απαλλοτριωμένη η έκταση για την κατασκευή του παράλληλου διπλού δρόμου.

Όπως γνωρίζετε το τμήμα αυτό αποτελεί τμήμα της Εισόδου – Πύλης της Ελλάδος από και προς το εξωτερικό (Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων), ο φόρτος κυκλοφορίας είναι αυξημένος και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω προσέλευσης τουριστών αλλά και λόγω αυξημένης κυκλοφορίας φορτηγών μεταφορών βαρέως τύπου.

Επίσης την χειμερινή περίοδο υπάρχει ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος λόγω πυκνής ομίχλης που κατά καιρούς παρατηρείται στην περιοχή.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη του έργου με όλα τα προβλεπόμενα και απομένει η χρηματοδότησή του.

Παρακαλούμε να επισπεύσετε τις διαδικασίες, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στο παραπάνω σοβαρότατο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.