Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο Χ. Χατζησάββας στην διακοινοβουλευτική σύσκεψη του ΝΑΤΟ στη Βουδαπέστη

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Ο βουλευτής Κιλκίς της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Χρήστος Χατζησάββας συμμετείχε στην εαρινή διακοινοβουλευτική σύσκεψη του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Βουδαπέστη. Ανάμεσα σε αντί - ρωσικές κορώνες και προπαγάνδα υπέρ της επεκτατικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, τέθηκε και το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στην συμμαχία αλλά και το πρόβλημα στο Κουμάνοβο.

Από την Ελληνική αντιπροσωπεία μόνο, από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστή Χατζησάββα - μετά από συνεννόηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουγγαρία κ. Δημήτρη Γιαννακάκη - κατατέθηκε γραπτό υπόμνημα που καλούσε τους διοργανωτές της εαρινής Διακοινοβουλευτικής σύσκεψης του ΝΑΤΟ να αναφέρονται στα ΣΚΟΠΙΑ με την διεθνώς αναγνωρισμένη τους ονομασία και όχι με την ονομασία "Μακεδονία" όπως θέλουν αυτοί για να εγείρουν ανθελληνικές και παράλογες διεκδικήσεις..

Μετά από την πρώτη αυτή αντίδραση του αντιπροσώπου της Χρυσής Αυγής και ενώ ο Σκοπιανός ομιλητής αναφέρθηκε 30 φορές στο όνομα "Μακεδονία", άρχισαν έντονες διαβουλεύσεις και με δυσκολία οδήγησαν τελικά σε μια χλιαρή ανακοίνωση καταδίκης της τακτικής των Σκοπίων από την υπόλοιπη Ελληνική αποστολή, όπου μέσα από την διεκδίκηση του ονόματος από πλευράς τους, προσπαθούν να περάσουν αλυτρωτικές απόψεις που φέρνουν σε αδιέξοδο οποιαδήποτε πιθανή σκέψη συνεννόησης. 

Το ότι σήμερα δεν αναφέρθηκαν τα Σκοπιά ως "Μακεδονία" από τους ομιλητές του ΝΑΤΟ, αλλά και η κατόπιν εορτής καταδικαστική αναφορά από την υπόλοιπη Ελληνική αποστολή, οφείλεται στην εξ΄ αρχής αναφορά της Χρυσής Αυγής στο σημαντικό θέμα, της μη αναφοράς των ΣΚΟΠΙΩΝ με την ονομασία "Μακεδονία" με υπόμνημα προς το προεδρείο και με συνεννόηση με τον εκεί Έλληνα Πρέσβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.